Fort Sandnes Stadion

FRYKTET HJEMMEBANE: Her er det ikke bare å komme og hente poeng. Sandnes Ulf har vært uslåelige her det siste året. For ordens skyld skal det nevnes at Sandnes Ulf tapte 0-2 hjemme mot Kongsvinger i kvalifiseringen til Eliteserien i fjor, men kvalifiseringskamper inngår ikke i det ordinære seriespillet. Foto: Ole Aarre

De siste sesongene har Sandnes Ulf vært for ustabile i prestasjonene til å rykke opp, men det har først og fremst vært på bortebane. På hjemmebane er de stabile som få.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 24.06.2017 kl 08:03

KOMMENTAR:

Sandnes Ulf nærmer seg 1000 minutter uten baklengsmål i serien på hjemmebane. Om Bengt Sæternes sine menn holder nullen mot bunnlaget Jerv, som i snitt scorer under ett mål per kamp på bortebane, vil det være 970 minutter siden sist Sandnes Ulf slapp inn mål. Skulle de klare det, vil den første halvtimen hjemme mot Mjøndalen midt i fellesferien bety litt ekstra.

Som om ikke det var nok; Sandnes Ulf vil med seier eller uavgjort mot Jerv kunne feire et år ubeseiret i serien på Sandnes Stadion. Søndag er det nøyaktig et år siden de tapte 0-1 mot Kristiansund, men bare fire dager etter spilte de ny hjemmekamp mot Levanger som endte 1-1. Ettersom Sandnes Ulf ikke spiller hjemmekamp igjen før 23. juli, vil de med et godt resultat mot Jerv nå den imponerende milepælen – og fort slenge på en måned til på rekorden grunnet ferietid.

I opprykkssesongen i 2011 startet Sandnes Ulf en vanvittig seiersrekke etter fire tap på de første seks kampene. Fra 22. mai til 23. november vant Sandnes Ulf 11 av 12 kamper. Den imponerende seiersrekken ble den gang avbrutt av et 0-2-tap hjemme mot Ham Kam i september.

Statistikk er bare tall og det er ikke alle trenere som bruker veldig mye energi på det. Men tall som dette gir optimisme og tro, ikke bare blant fansen, også for spillerne – og det skal ikke undervurderes. All ære til trener Bengt Sæternes og spillerne som har gjort Sandnes Stadion til et fort og en fryktet hjemmearena. Skal opprykk bli en realitet er dette ofte en avgjørende faktor. Det er heller ingenting som tyder på at den gode statistikken skal ryke med det første.

Saku-Pekka Sahlgren er 1. divisjons beste keeper – med god avstand til resten. Der har du nok en god grunn til Sandnes Ulf-suksess denne sesongen. Et bunnsolid forsvar et annet argument – og flere potensielle toppscorere i andre enden et tredje. Disse kommer også til å bli mer og mer samspilte utover i sesongen. Sleng på kontinuiteten på trenersiden så har du fire.

Det stilles store forventninger til Sandnes Ulf etter tre år på øverste nivå fra 2012 til 2014. I 2015 var de uheldige og fikk konkurranse fra både Brann og Sogndal om opprykk på direkten, men skuffet likevel stort med en sjuendeplass. I fjor var det tegn til bedring, men fortsatt var det mye som manglet på å kalle seg et stabilt topplag. Nå er Sandnes Ulf igjen i posisjon til å kjempe om opprykk. Noen erfaringer rikere og med et bedre lag på papiret.

Det forventes at Sandnes Ulf blir med og kjemper helt inn denne sesongen. Med to seiere til før ferien (mot bunnlag), er de
absolutt i posisjon til det. Men selv om forventningene er høye, er det viktig å sette pris på og hylle det en har akkurat nå. 880 minutteruten baklengsmål og et helt år uten tap på hjemmebane er helt vanvittig. Vår fotograf skal herved speide etter bannere på tribunen ala «Vi kommer aldri til å slippe inn mål igjen!»

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...