Nye Sandnes: – Fortsatt ferjedrift er ikke det viktigste

SOM FØR: Daglig leder Idar Tobias Herkestad (t. venstre) og eier Bjørn Hansen hos Bjørn Hansen AS tror ikke det vil bety så mye for bedriften at de nå blir en del av Nye Sandnes. Foto: Trond Eirik Olsen

Næringssjefen [url=sandnesposten.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=13763]tror fusjonen med Sandnes blir et løft[/url], men hos Forsands største bedrift tviler de på de store endringene. De er likevel spente på Nye Sandnes.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

NYE SANDNES: – Det er mulig at vi kan dra fordeler av at Sandnes har mer ekspertise på en del felt og at dette kan gi en positiv effekt i forhold til saksbehandling og liknende ting, men når det er sagt har vi lite å utsette på Forsand kommune. Helt fra oppstarten har vi hatt et godt samarbeid og ting har blitt godt tilrettelagt, sier daglig leder Idar Tobias Heskestad hos Bjørn Hansen AS.

Han forteller at bedriften ser i spenning fram til å bli en del av Nye Sandnes, men at man ikke forventer seg de store endringene.

– Vi kommer til å fortsette som før. Fordelene kan jo som sagt være at vi møter et mer profesjonelt apparat, men samtidig har nærheten vi har hatt til kommuneadministrasjonen i Forsand vært viktig. Denne nærheten vil vi ikke ha i like stor grad i Nye Sandnes og det blir spennende å se hvordan dette slår ut, sier han.

Omstilling

Med sine 90 ansatte er Bjørn Hansen AS den desidert største bedriften i Forsand. Den vil også komme til å bli en stor bedrift i Nye Sandnes. Bedriften, som produserer og leverer betongelementer til både private og offentlige bygg over hele landet, hadde i fjor en samlet omsetning på 145 millioner kroner mot 115 millioner kroner i 2015. Oppgangen har kommet på tross av nedgang og krise i privat byggevirksomhet.

– Vi har klart å omstille oss. I 2013 var 80 prosent av virksomheten vår knyttet til privatmarkedet og kun 20 prosent knyttet til offentlig virksomhet. I dag er disse tallene motsatte. Nå retter 80 prosent av virksomheten seg inn mot offentlig sektor. Vi har en solid ordrereserve og ser nå også oppgang i privat bygging så vi er optimister med tanke på framtiden, sier Heskestad.

Trenger stor plass

Bedriften har hatt sete i Forsand siden 2001 og det er ingen tilfeldighet at den ble etablert her.

– Vi trenger stor plass. I dag disponerer vi 70 mål i tillegg til en 80 meter lang dypvannskai. Det sistnevnte er viktig fordi 50 prosent av leveringene går sjøveien. Med tanke på fremtiden er det også mulig vi vil trenge mer plass og her har vi mulighetene. Det er ikke aktuelt for oss å flytte, sier Heskestad.

– Er Sandnes en bedre merkevare enn Forsand?

– Nei, kommunenavnet har liten betydning for en bedrift som oss. Det vil nok ikke ha noen innvirkning på kundemassen, sier han.

Spent på kostnader

– Vil forsatt ferjedrift over Høgsfjorden være viktig for bedriften?

– Ikke nødvendigvis. Vi har økt volumet i produksjonen og selv om 50 prosent går sjøveien sender vi i dag ut mer enn en full trailer i timen. For oss er det et spørsmål om kostnader og vi er derfor spent på hva takstene i Ryfast vil bli, vi vet heller ikke hvilke takster som blir aktuelt i et nytt Høgsfjordsamband, sier Heskestad og fortsetter:

– Ferjesambandet vil nok være viktig i andre sammenhenger som turismesatsing og ikke minst for de som bor på Forsand. Som bedrift er vi selvsagt opptatt av et godt lokalmiljø der vi holder til og slik sett håper vi at det fremdeles blir ferje, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...