Forventar minst 
600 opera-publikummarar

OPERA: Mange i regionen elskar opera. Torsdag og fredag set Opera Rogaland opp musikkteateret Dido & Aeneas. Tysdag blir det operakafé. Foto: Aleexander Myklebust

Denne veka blir det tre dagar med opera i Sandnes. Tysdag blir det operakafe, torsdag og fredag blir det oppsetning av Dido & Aeneas i kulturhuset.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Kulturhussjef Anders Netland reknar med at minst 600 publikummarar kjem for å sjå Opera Rogaland si oppsetning av Dido & Aeneas i Sandnes kulturhus torsdag og fredag. Mange billettar er selt allereie.

Dette operastykket er ein barokkopera som er skrive i middelalderen, og eit av dei mest kjende verka av den engelske komponisten Henry Purcell. I tillegg blir det også operakafé på huset tysdag. Dermed blir det tre operaforestillingar på ei veke.

600

– Me forventar iallfall 600 publikummarar. Det har vore mykje opera i Sandnes gjennom åra. Dei siste åra har det vore litt mindre besøk, men det er litt tilfeldig. Me merkar konkurranse frå konserthuset i Stavanger, seier Netland.

Men i 2014 blei det interkommunale selskapet Opera Rogaland etablert, der Stavanger kommune og Sandnes kommune er likeverdige eigarar. Dermed satsar Opera Rogaland for fullt på å gradvis byggja opp ein profesjonell opera på Sørvestlandet.

Stavanger Symfoniorkester

Stavanger Symfoniorkester og UiS er også viktige samarbeidspartnarar. Operasongar og professor Elisabeth Norberg-Schulz er involvert i denne satsinga.
Karl Bøe Skogen er dagleg leiar for Opera Rogaland.

– Me opplever stor interesse for opera i regionen. Denne interessa prøver me nå å byggja opp. Dette er veldig spennande, fortel Skogen.

Operagalla

I tillegg til operaoppsetninga torsdag og fredag blir det operagalla i mars neste år.
– Sandnes kulturhus er ein veldig god arena for operaforestillingar. Me håper publikum kjenner si besøkelsestid, seier Skogen.

Operakafeen i Sandnes har vore populær i mange år, og viser noko av den store interessa for opera.

Trondheim Symfoniorkester og Stavanger Symfoniorkester står for musikken torsdag og fredag. Solistar er Ann-Beth Solvang, Mads Wighus, Vibeke Kristensen og Maija Skille. Regi er av Randi Stene.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...