Forventer finale av Filip

STILLE FØR STORMEN: Filip Ingebrigtsen har den åttende beste tiden i verden før VM. Nå satser han alt på å løpe seg til en finaleplass. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Det ble ikke hinderfinale på Jakob Ingebrigtsen. Men i kveld løper Team Ingebrigtsens største håp i VM i London – og for å komme til finalen må han gjennom to hinder.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 10.08.2017 kl 19:17

Klokken 2110 i kveld går forsøkene på 1500 meter på Queen Elizabeth Olympic Park i London. På startstreken; Regjerende europamester, Filip Ingebrigtsen, som rapporteres å være i veldig god form før VM.

Filip skal i aksjon rundt kvart på ti, norsk tid.

For å komme til finalen må han først komme seg helskinnet gjennom kveldens heat, deretter semifinalen i morgen kveld. Søndag kveld går finalen.

Åttende beste i verden

At løpene går nettopp på kveldstid passer Filip godt og pappa og trener Gjert mener det er god grunn til å forvente finaleplass.

– Jeg forventer at han er der opp med de aller beste og tar seg til finalen. Det er han definitivt god nok til, sier Gjert til Sandnesposten.

Filip løper i det tredje heatet i kveld. Han har den åttende beste tiden i verden i år og unngår han tabber som i OL, der han ble disket, kan han kvalifisere seg for sin første VM-finale.

– Så lenge han ikke gjør noen feilvurderinger underveis, så er finaleplassen hans. Og når man først står i en finale, så kan alt skje, sier Gjert.

Kommentatorer har troen

NRK-kommentator Jann Post innrømmer at medalje kanskje er for mye å håpe på, men en topp seks-plassering mener han er innen rekkevidde.

– Filip er en type som kan komme topp seks, og kanskje enda høyere, sier Post og får støtte fra sin kollega Karen Marie Ellefsen.

– Filip ser jeg på som en joker. Lykkes han taktisk, kan det bli skikkelig storveis, sier Ellefsen.

1500 meter i VM:

Semifinale: Fredag 11. august klokken 2110
Finale: Søndag 13. august klokken 2130

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...