Framskynding av Skaarlia skole rokker ikke ved friskoleplaner

VIL BYGGE: Helene Barkved (t.v.) har gått i bresjen for å få bygget en friskole i Skaarlia. Hun vil ikke gi opp planene selv om posisjonen nå vil fremskynde byggingen av en offentlig skole i området.

Nye elevprognoser gjør at rådmannen vil ha Skaarlia skole klar til 2021. Bygging av en friskole vil imidlertid kunne utsette planene.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

SKAARLIA: I gjeldende økonomiplan er det slått fast at Skaarlia skole skal stå ferdig i 2023, men ny utvikling i forhold til gjeldende elevtallprognoser gjør at rådmannen nå åpner for en framskyndelse.

Bystyret får mandag en sak på bordet der rådmannen fremmer forslag om å framskynde Skaarlia skole til 2021 og at nødvendige midler søkes innarbeidet i økonomiplanen for 2019-2022. Skolen er tenkt som en barneskole med plass til 14 klasser og 392 elever.
Bakgrunnen for framskyndelsen er høy boligbygging i Austrått bydel med forventet vekst i barnetallet. Forslaget vil få full støtte politisk i bystyret.

Stadige utsettelser

Byggingen av ny skole på Skaarlia har versert i det politiske systemet lenge. I økonomiplanen for 2014-2017 ble det avsatt midler til en ny B14-skole med ferdigstillelse i 2018. I økonomiplanen for 2016-2019 ble disse planen endret til ferdigstillelse i 2020. Dette ble igjen endret i økonomiplanen for 2017-2020 med en ytterligere utsettelse til 2023.

Forandringene i planene har ført til sterk motstand og initiativ fra innbyggere og barneforeldre i området som har følt seg lurt og kjempet for å få på plass en skole så snart som mulig.

Vil bygge friskole

Styreleder Helene Barkved i Skaarlia Friluftskole er blant foreldrene som lenge har kjempet for skole i Skaarlia. Hun sier at et politisk vedtak om framskynding av Skaarlia skole ikke rokker ved planene om bygging av en friskole.

– Skaarlia skole har vært på tegnebrettet i kommunen siden 1993 og det har vært uttalige lovnader om oppstart. Planene har stadig blitt forandret og for oss har det blitt viktig å få ting på plass så snart som mulig. Vi er allerede godt i gang med planleggingen av friluftskolen og kommer ikke til snu på dette, sier hun og fortsetter:

– Vi har fått avslag på søknaden til Utdanningsdirektoratet, men dette avslaget har vi klagd inn til Kunnskapsdepartementet og vi regner med å få svar herfra om kort tid. Får vi grønt lys vil vi starte opp.

Forundret over rådmannen

At rådmannen i sin innstilling til bystyret skisserer at etablering av en friskole i Skaarlia vil kunne revurdere behovet og tidspunktet for bygging av en offentlig skole i området forundrer Barkved.

– At den ene skolen skulle utelukke den andre er rådmannen sine ord. Skaarlia friluftskole vil være et godt alternativ og supplement til den offentlige skolen, sier hun og fortsetter:

– Skaarlia friluftskole leverte søknad om godkjenning som friskole til Utdanningsdirektoratet 1. februar 2017. Utsettelsene fra kommunen begynte, som kjent, lenge før 2017. Kommunen burde heller være glad for planene. Økt skolekapasitet vil kunne øke utbyggingstakten i området, sier hun.

Ifølge Barkved ønsker man å bygge den private friluftskolen på en kommunal tomt, men dersom kommunen skulle sette foten ned har man sett på alternativer.

– Vi har vært i dialog med grunneier om tomt og er godt forberedt om vi skulle få klarsignal, sier hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...