Fredag opna den store julemarknaden

JULEMARKNAD: I dag opnar julemarknaden på Varatun Gård. Dette biletet er frå marknaden i fjor.

I fjor stakk rundt 15.000 innom julemarknaden på Varatun Gård. Arrangørane forventar mange besøkande også til marknaden som opna i går.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 19.11.2016 kl 08:39

I fjor var det publikumsrekord på den årlege julemarknaden på Varatun Gård.

– I fjor var det rundt 15.000 som hit, det er mykje! seier Jostein Olsen, ein av dei som legg til rette for den store julemarknaden. Ein av mange julemarknadar og messer som blir arrangert framover.

– Kvifor trur du denne marknaden er så populær?

– Det er så koseleg stemning her! Det er noko for alle her, det er eit svært familievennleg arrangement. Eg trur dette er ein marknad med ekstra mykje med seg. Det er noko med miljøet her, du kan kjenna sagspon-lukta.

160 boder

I tillegg til rundt 160 boder i 2. etasje, blir det mange aktivitetar på garden i år, også for barn.

Det er blant anna smie på tunet der publikum kan prøva seg fram.

Varaordførar Pål Morten Borgli opnar offisielt marknaden fredag.

I hovudhuset er det ulike kunstutstillingar, der blant anna Sandnes Fotoklubb stiller ut bilete. Ein motorsagkunstnar er også på huset og lagar vakre figurar. Det blir servering av gardsmat og anna kortreist mat.

Modelljernbane

Det blir nyopning av modelljernbanen, Rogalands største, som er om lag tre gonger så stor som i fjor.

– Dei har utvida anlegget sitt med ein heil stor garasje, fortel Olsen.
Han ser fram til at folk får sett denne.

Underhaldning

Får ein ikkje nok av alle desse inntrykka, blir det også kor, dansarar, storband og mindre band.

Julemarknaden blir offisielt opna klokka 18.00 fredag. Blant dei som underheld på musikksida er Atlars, Hana skolekor, Bryne Storband, Bønniband. Swinging Ladies og Sandneskameratane underheld også.

Parkering

Parkering har vore eit problem tidlegare, det blir fort fylt opp av bilar på Varatun og området rundt. Det blir innført einvegskjøring frå Ståle Kylingstads vei, forbi Varatun gård og opp til Varatunveien. Det blir sett opp parkering forbode skilt der vegen er som smalast.

– Rundt 30 frivillige frå Rogaland hinduforening som skal vera vakter ved parkeringa. I tillegg oppmodar me også folk til å ta buss, det går fleire bussar både frå Stavanger og Sandnes fleire gonger på dagen fredag og laurdag.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...