Frykter at alvorlige ulykker kan oppstå

STRENGT ULOVLIG: Sandnes Arena har satt opp skilt i et forsøk på å forhindre at motoriserte kjøretøy tar i bruk lysløypene. Foto: Frode Olsen

Rulleskianlegget i Melshei har en utfordring med at motorkjøretøy på to og fire hjul til tider kjører i rulleskianlegget for å leke seg. Nå ber ledelsen innstendig om at folk tenker seg om.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 29.01.2019 kl 17:23

Like før helgen var det akkurat kommet nok snø i rulleskianlegget til at ordinære ski kunne tas i bruk. Samtidig var snøfallet tilsynelatende fristende for andre enn skientusiaster.

Store deler av de preparerte løypene var oppkjørte som følge av hjulene og vekten av et motorisert kjøretøy, mest trolig en ATV på fire hjul.

Leder i Sandnes Arena, Arne Thorsen-Eie, sier at det i seg selv oppleves som veldig irriterende .

– Det er ikke veldig ofte vi har nok snø til at det er mulig å stå på ski. Når det først skjer, er vi raskt ute med å preparere løypene. Da sier det seg selv at det er irriterende når løypene bli oppkjørt, sier Arne Thorsen-Eie.

Frykter ulykker

Det er likevel ikke løypene Arne Thorsen-Eie er mest bekymret for. Han priser seg lykkelig over at ulykker ikke har skjedd.

– Kjøringen finner som oftest sted på kveldstid. De som tar seg inn i løypene vet godt det ikke er lov, og derfor kjører de inn når de gjerne tror at folk ikke er til stede. Med det følger en stor risiko, for det er ikke mulig å observere hele løypen. Plutselig kan det komme folk på rulleski eller til fots rundt en sving. De som benytter motorkjøretøy kjører heller ikke nødvendigvis med kjøreretningen, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FARLIG LEK: Alt tyder på at dem som tar seg inn på motoriserte kjøretøy kun har i hensikt å leke seg. Sandnes Arena advarer likevel mot at utøvere og turgåere kan komme fort rundt neste sving. Foto: Frode Olsen

Han forteller at trenere og andre ved flere anledninger har stanset denne type ulovligheter. De har registrert noen skiltnumre og forklart førerne at det er strengt ulovlig. Ved én anledning måtte de faktisk stanse en motorsyklist som kjørte i løypene mens det pågikk full trening i anlegget.

– Akkurat det var heldigvis en engangsforetredelse. Biler har også kjørt her, men nå er det så å si umulig for biler å komme inn. ATV og firehjulsmotorsykler kan derimot kjører rett over jordene. Dersom vi skulle forhindre dem, måtte vi satt opp gjerde rundt hele anlegget, sier han.

Ber folk følge med

Sandnes Arena har foreløpig ikke kontaktet politiet, men det har vært på nippet.

– Vi har som stanset noen og snakket med dem. Da får vi litt sånn overraskende svar om at de ikke er klar over at det er ulovlig. Jeg tror nok de vet godt at det ikke er lov, men at de kjører inn for å leke seg. Vi er ikke av oppfatning av at de kjører her for å ødelegge løyper eller drive annen form for hærverk. Dette er bare en lek. En fristelse som i verste fall kan føre til alvorlige ulykker, sier Thorsen-Eie.

Arne Thorsen Eie og Sandnes Arena ber også folk om assistanse.

– Ingen må finne på å ta loven i egne hender, men folk skal vite at det er lov å gi beskjed om at slik kjøring ikke er lovlig. Det går også an å skrive ned nummerskilt, slik at vi kan ta kontakt med politiet eller eier av kjøretøyet. Å kjøre motorisert kjøretøy i løypene er like forbudt som å kjøre på andre fortau eller gang- og sykkelstier, sier Thorsen Eie.

HÅPER PÅ SNØ: Snøen som var i løypene har dessverre blåst bort. Nå håper ski- og turgåere på mer snø i Melshei. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...