Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Må få fortgang: Frykter forslumming nord i Langgata

BEKYMRET: Høyre-politikerne Olav Birkeland og Anne Lise Falch Anfinsen er bekymret for det de mener er forslumming i den nordlige delen av Langgata. Nå vil de ha fortgang i byggeplaner. Foto: Trond Eirik Olsen

En tomt som har stått tom i årevis og bygninger uten liv bekymrer Høyre-politikerne Anne Lise Falch Anfinsen og Olav Birkeland. Nå krever de fortgang i prosessen med å fornye området.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

LANGGATA: – Det er vel ingen overdrivelse å si at deler av området i dag er forslummet. Slik det nå ser ut er det skjemmende for byen og det gir dessverre også en forringelse av livskvaliteten til de folkene som bor her. Nå må ting snart skje. Langgata 90-92 og turnhallen er nøkler til videre utvikling av Langgata nord. Får vi ikke ting til her snarlig risikerer vi en ytterligere forslumming, sier Falch Anfinsen.

– Så lenge det finnes planer som ikke bryter med rammebetingelser bør kommunen vise smidighet og vilje til å gi dispensasjon slik at vi nå kan få startet med utbygging av Langgata 90-92, sier Olav Birkeland og fortsetter;

– Jeg har forstått det slik at utbygger har planer med tomten og at disse er av en art som ikke bryter med rammebetingelsene. Da bør det ikke være noe problem å gi nødvendig dispensasjon. Frykten min er at dette er noe som igjen skal komme til politisk behandling og da vil vi kunne risikere at det går ennå et år før noe blir gjort. Det har vi ikke tid til.

Blitt en verkebyll

De to høyrepolitikerne sitter begge i utvalg for byutvikling og er oppgitt over forholdene som i dag råder i den nordlige delen av Langgata. Birkeland, som har lang fartstid i sandnespolitikken, innrømmer at det omtalte området har blitt en langvarig verkebyll for politikerne og kommunen. Planer som ikke har gått gjennom politisk kombinert med vanskelige grunnforhold har ført til stadige forsinkelser.

– Denne prosessen har tatt lang tid, alt for lang tid og nå er det på tide at vi nå får satt en endelig sluttstrek. Å finne en endelig løsning er noe som må prioriteres høyt, sier Birkeland.

– Det må komme fortgang i denne prosessen slik at det igjen kan legges til rette for videre utvikling av området. Vi må heie fram prosjekter som ikke bryter med nødvendig rammebetingelser og sørge for at disse kan realiseres så fort som mulig. Vi kan ikke være bekjent av å ha denne type forslumming i byen, sier Falch Anfinsen.

Frustrerte naboer

Sandnesposten har også ved flere anledninger skrevet om forholdene nord i Langgata. Naboer til den tomme tomten i Langgata 90-92 har klagd over søppel som flyter i og rundt den tomme tomten. Forslummingen trekker også til seg uønsket aktivitet i området. Liv Sannes Eide (87), som er nabo til tomten, har opplevd forholdene så vanskelig at hun kvidde seg for å gå ut på kvelden av frykt for å bli ranet eller slått ned.

– Det er heller ikke noe særlig trivelig å ha denne slummen som utsikt fra kjøkkenvinduet. Det ser helt forferdelig ut og er skjemmende for trivselen, sa hun til Sandnesposten i fjor.

Falch Anfinsen er selv oppvokst i nærheten av det omtalte området og hun har full forståelse for naboenes frustrasjon.
– Dette var en gang et flott og trygt område med mye liv. Langgata 90-92 har rommet både bensinstasjon og videobutikk. Jeg har selv trent i turnhallen da jeg vokste opp og det er direkte vondt å se at bygget har blitt stående til forfall i lang tid. Situasjonen bekymrer og hensynet til beboere og næringsdrivende krever at det nå kommer fortgang i prosessen.

God områdeplan

De to høyrepolitikerne oppfordrer også eiere og næringsdrivende i området til å sette seg ned å snakke sammen om videre utvikling av det omtalte området.

– Mye handler her om å vise smidighet og sammen komme fram til en god områdeplan slik at området kan få den fornyelsen det har skreket etter i flere år. får vi nå nytt liv i Langgata 90-92 vil det være en fantastisk start på utviklingen av en flott bydel, sier Birkeland.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...