Frykter stadionløsning gjør at flerbrukshallen vil snike i køen

PÅPEKER: Tove Frantzen (t.v) påpeker noen momenter bystyret bør vurdere før det fattes endelig vedtak den 12. mars. Her er hun sammen med Oddny Helen Turøy fra Krf. Foto: Frode Olsen

Sandnes kommune ser nå på muligheten for å ta en større andel av rekkefølgekravene ved utbyggingen av ØsterHus stadion. Tove Frantzen i Venstre mener en slik løsning kan medføre at en flerbrukshall på tomten vil snike i køen over prioriterte anlegg under planlegging.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 24.02.2018 kl 07:56

Sandnes kommune har en kommunedelplan for idrett, fysisk aktivitet og friluftsliv for perioden 2018-2028. Målet med Aktive Sandnes er å legge til rette for økt fysisk aktivitet både organisert og egenorganisert ved å vedlikeholde, rehabilitere og bygge ut idretts- og friluftslivsanlegg. I planen finnes en liste bystyret bruker som rettesnor når det skal bevilges penger til oppgraderinger og utbygginger.

Flerbrukshallen på tomten til den nye stadion på Trones står sist på listen i dokumentet til kommunen. Tove Frantzen stiller derfor spørsmål til at kommunen allerede nå skal betale ut flere millioner kroner til tomten for en flerbrukshall som står så langt nede på prioriteringslisten.

– Denne hallen ligger som et prosjekt langt der fremme, og jeg reagerer litt på at vi eventuelt allerede nå skal betale flerfoldige millioner kroner for tilrettelegging av denne tomten nå. For jeg formoder at en avtale som eventuelt skal gjøres med Sandnes Ulf medfører en relativt umiddelbar utbetaling, og ikke en realisering når vi eventuelt skal bygge hallen, sier Frantzen.

Kan medføre sniking

Gruppelederen i Venstre påpeker et annet poeng, og der er at så mange millioner kroner på nåværende tidspunkt kan føre til at hallen på Trones muligens vil snike seg foran de andre prosjektene som er tiltenkt før flerbrukshall eventuelt skal bygges.

– Det blir kanskje slik at det vil være langt enklere å velge flerbrukshallen foran dem som står høyere på listen dersom kommunen allerede har betalt mange millioner kroner i tomteforberedelser. Ved å inngå en avtale med tomteutbygger nå vil det også medføre at vi nærmest bestemmer oss for at flerbrukshall skal ligge der, noe som i utgangspunktet heller ikke er avgjort, sier Frantzen.

Venstre-lederen presiserer at Trones med ny stadion muligens er et ypperlig valg for plassering av ny hall. Hun stemte ja til forslaget om at rådmannen skal se nærmere på muligheten for å øke sin andel av rekkefølgekravene.

– På denne måten får vi langt flere svar og bedre diskusjons- og fatningsgrunnlag når saken kommer opp i bystyret den 12. mars, sier Frantzen.

En rettesnor

Det var gruppeleder i Arbeiderpartiet, Annelin Tangen, som på vegne av posisjonspartiene i formannskapet la frem tilleggspunktene om at rådmannen frem mot bystyremøtet skal kikke på mulighetene for å bistå Sandnes Ulf ytterligere innenfor gjeldende regelverk. Hun sier til Sandnesposten at det ikke er uvanlig at tomteselskapet og kommunen investerer i tomter lenge før prosjektene realiseres.

– Dette vil i så tilfellet ikke være særskilt. Det finnes mange eksempler på hvor kommunen og tomteselskapet investerer i infrastruktur og lignende på tomter hvor utbyggingsprosjektene er frem i tid, sier Tangen.

Gruppelederen skjønner likevel Tove Frantzens bekymring over faren for at flerbrukshallen på Trones eventuelt skal snike i køen.

– Jeg skjønner hva hun tenker på, og det er noe ha i tankene. Nå er det jo heller ikke slik at listen i Aktive Sandnes over prioriterte prosjekter på noen måte er hugget i stein. Aktive Sandnes er mer en rettesnor, men også et dokument som gir handlingsrom for fortløpende vurderinger, sier Tangen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...