Full buss etterlot skoleelever på Ruten

NEI: Flere skoleelever kom for seint på fredag. Sjefen i Kolumbus ber folk om å melde inn til selskapet hvis slike ting oppstår. Foto: Sandnesposten

Klokken kvart på åtte fredag morgen sto Catharina Stene (13) klar til å ta bussen i retning skolen. Hun fikk ikke sitte på med rutebuss nummer to fra Ruten i Sandnes sentrum.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Det ble en heller lei opptakt til skoledagen for Catharina Stene. Kvart på åtte fikk hun og andre skoleelver beskjed om at bussen var full.

Med neste avgang en halvtime unna, kom hun for seint til skolen.

– Vi fikk bare beskjed om at bussen var full, og at vi måtte vente på neste, som kom 25 minutter senere. Jeg synes det er ubehagelig å komme for seint på skolen. Det skjedde i dag, sier Stene.

Hun var ikke den eneste som sto igjen på busstoppet. Catharina Stene forteller at hun fra tid til annen hører om lignende historier fra andre steder.

– På Håbafjell kjører bussen også noen ganger bare forbi. Det forteller venner av meg, sier hun.

Direktør i Kolumbus, Odd Harald Aksland, liker ikke opplevelsen Catharina ble utsatt for. Han forteller at selskapet til en hver tid er på hugget for å unngå fulle busser.

– Det er veldig viktig at de som opplever lignende, melder det inn til oss. I dette tilfellet kan det skyldes at en leddbuss er blitt erstattet av en buss i ordinær størrelse, eller at det akkurat på denne avgangen kan være en konkret årsak til full buss, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FØLGER MED: Kolumbus-direktør Odd Aksland sier busselskapet følger med på ruten. Foto: Kolumbus/Anne Lise Norheim

En annen faktor er at det er vanskelig å beregne til alle ruter og avganger.

– I dette tilfellet synes jeg det er litt rart fordi dette skjedde midt i byen. Vanligvis skjer slike ting på busstopp utenfor en skole, eller andre steder hvor mange stiger på samtidig. Men nå har vi registrert hendelsen, og bussjåførene melder også inn når slike ting oppstår, sier han.

Direktøren i Kolumbus forteller samtidig om en formidabel vekst i antall passasjerer.

– Når vi sammenligner oktober i 2018 med fjoråret, ser vi en vekst på over 18 prosent. Bymiljøpakken og nye reisevaner spiller også inn når det kommer til å skulle forutse hvor stor kapasitet som er nødvendig, sier Odd Harald Aksland.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...