Full forvirring om p-plasser i sentrum

FORVIRRING: Dette er to ulike parkeringsplasser. Bilene til høyre står på Europark sitt parkeringsområde, mens bilene til venstre står på Sandnes Parkering KF sitt område. Skiltingen er forvirrende og det er uklart hvor man skal betale. Foto: Trond Eirik Olsen

Uklare grenser mellom parkeringsområder gir 
uforskyldte bøter. – Uholdbart, mener ordføreren.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

PARKERINGSKLUSS: Hvilke parkeringsplasser hører til hvilken betalingsautomat? Hvilke parkeringsplasser hører til hvilket parkeringsselskap? For gjester som skal parkere i området på hjørnet av Erling Skjalgsons gate og St. Olavs gate hersker det mildt sagt forvirring. Problemet er organiseringen av parkeringsplassene. Europark drifter en parkeringsplass for Øglændhuset AS, mens Sandnes parkering drifter flere nærliggende parkeringsplasser som ligger like ved Øglændhuset og ut mot St. Olavs gate.

Både skilting, oppmerking og plassering av automatene er av en slik art at det lett oppstår forvirring om hvor folk skal betale avgiften. Den nærmeste betalingsautomaten til mange av bilene som skal parkere på Europark sine plasser tilhører Sandnes Parkering KF. Denne automaten er også den mest synlige i området og for folk som ikke er kjent med forholdene er det lett å ta feil.

Mange bøter

Sandnes Parkering KF har tatt hensyn til de vanskelige forholdene og bestemt seg for å ikke bøtelegge bilister som har Europarks billetter selv om de står på Sandnes Parkering sitt område. Det kommunale parkeringsselskapet har også henvendt seg til Europark som har avslått et tilbud om å få til en gjensidig avtale.

Nå reagerer også ordfører Stanley Wirak. Ordføreren har fått flere direkte henvendelser fra folk som er ilagt bot selv om de har betalt avgift til feil selskap.

– Den siste saken jeg fikk på mitt bord, var fra en fortvilet bilist fra Bergen som var på besøk i Sandnes. Han var naturlig nok både oppgitt og irritert. Det er ikke slik gjester skal bli møtt når de besøker Sandnes. Sandnes skal være en kjekk by å komme til og det å bli møtt med en bot som bunner i misforståelse er ikke god reklame for byen, sier Wirak.

Forventer grep

Ordføreren har nå selv sendt et brev til Europark der han ber om at selskapet setter i gang tiltak på parkeringsplassen som kan bidra til å redusere antallet parkeringsbøter og de frustrasjonene dette skaper.

Wirak viser i brevet også til at Sandnes kommune tidligere har satt i gang strakstiltak som inkluderer oppsetting av skille mellom de to eiendommene. Dette skillet ble imidlertid fjernet i forbindelse med støping av kulverten som ble satt inn under jernbanen mot Ivar Aasens gate, men Wirak garanterer at det vil bli satt opp flere skilt på kommunens parkeringsplass i St. Olavs gate som tydelig angir hvor kundene skal betale.

– Da har i alle fall vi gjort vårt, men jeg forventer at også Europark tar nødvendige steg i denne saken, sier han.

Vil se på forholdene

Driftsdirektør Carl Erik Martinsen i Europark Norge har ikke sett brevet fra Wirak og kjenner ikke til forholdene i området inngående, men lover likevel at Europark snarlig vil se på forholdene.

– Er det slik at det oppstår misforståelser på grunn av organisering vil vi selvsagt se på mulighetene for bedre skilting eller eventuell flytting av parkeringsautomaten vår. Dette er noe vi nå kommer til å sjekke ut, sier han.

Martinsen understreker samtidig at det ikke blir aktuelt å gå med på en ordning med en gjensidig avtale der man godkjenner hverandres betalingslapper.

– Vi driver kun som operatør og eier ikke parkeringsplassen. Her har vi et ansvar overfor oppdragsgiver som vi ikke kan gå bort fra, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...