Full isfront i fellesnemnda

FULL KRASJ: Pål Morten Borgli (Frp) og Bjarte Dagestad (H) er veldig uenige med Tore Hans Mikkelson i Forsand Sp. Foto: Frode Olsen

Da leder og nestleder av fellesnemnda la fram forslaget vedrørende brevet de ønsker å sende til Kommunaldepartementet, tok varaordfører i Forsand, Tore Hans Mikkelson, ordet.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 19.12.2018 kl 12:56

Varaordfører Thore Hans Mikkelson (Sp) i Forsand var den første som kommenterte brevet som Bjarte Sveinsvoll Dagestad (H) og Stanley Wirak (Ap), i kraft av å være ledere av fellesnemnda, ønsker å sende til Kommunaldepartementet.

Dette er punktene som lå til behandling:

1) Fellesnemnda beklager på det sterkeste overkjøringen av lokaldemokratiet som departementets vedtak om grensejustering mellom kommunene Forsand og Strand medfører.

2) Fellesnemnda ber Kommunaldepartementet om samtlige dokumenter i grensejusteringssaken både journalførte og andre dokumenter som for eksempel eposter og tekstmeldinger.

– Jeg er av en helt annen oppfatning. Når det gjelder innbyggerinitiativet er dette en demokratisk rett de benyttet seg av, og vi rundt bordet bør juble. Når det gjelder punkt nummer to i forslaget, vil det være direkte uklokt å sende dette punktet. Hvordan vil vi da bli oppfattet, sier Tore Hans Mikkelson.

Varaordføreren i Forsand rettet også kritikk mot politisk ledelse i Sandnes for måten de behandlet beskjeden og grensejustering da den kom fra departementet.

– Jeg vil gi gult kort blant annet til ordføreren og andre for uttalelsene som kom i etterkant. Jeg vil også gi gult kort til folk som sitter rundt bordet her for at de har kommet med sjikanerende uttalelser på sosiale medier. Så vil jeg gi gult kort til Sandnesposten, sier Mikkelson før han blir stoppet av møteleder, Stanley Wirak.

– Nå må vi holde fokus. Dersom du har noe å mene, må du sende inn et leserinnlegg, sier Wirak.

– Ok, men for videre prosess vil det i alle fall være lurt å trekke forslaget om å sende dette brevet, sier Tore Hans Mikkelson (Sp).

Han fikk støtte av Ole Tom Guse i Forsand KrF.

– Jeg synes det er direkte flaut at noen maler fanden på veggen og tegner opp en tenkt ondskapens akse på måten som ble gjort. Jeg legger fram et forslag som sier at fellesnemnda tar grensejusteringen til etterretning, sier Guse.

Pål Morten Borgli ville gjerne vite hvem rundt bordet Tore Hans Mikkelson sikter til når det gjelder sjikanerende ytringer på nettet.

– Jeg beklager dersom dere trodde det var deg og ordføreren jeg snakket om, sier Mikkelson.

Borgli benyttet anledningen til å repetere noe av det han tidligere har uttalt.

– Jeg står for det som jeg har sagt, og jeg har null problemer med å si dette direkte til Monica Mæland. Grensejusteringen hadde aldri skjedd dersom Jan Tore Sanner (H) fremdeles hadde vært kommunalminister. Han hadde stålkontroll og bidro hele tiden til løsninger, sier Pål Morten Borgli.

Reidar Thu fra Samlingslista i Forsand støttet forslaget. Han var rett og slett forbannet over måten Kommunaldepartementet har behandlet denne saken.

– Jeg kan nesten ikke forklare hvor feil dette vedtaket er. Jeg har ikke sett maken i hele mitt drøyt 70 år lange liv. Her finnes det trolig nok til en rettssak. Jeg legger fram et tilleggspunkt som sier at fellesnemnden ber departementet reversere sitt vedtak, sier Reidar Thu.

Ved siden av Ole Tom Guse og Tore Hans Mikkelson, stemte Oddny Helen Turøy (KrF) mot punktene i forslaget. Fellesnemnda tok bort presiseringene om eposter og sms i det første utkastet, og de endelige punktene som oversendes departementet, ser slik ut:

1) Fellesnemnda beklager på det sterkeste overkjøringen av lokaldemokratiet som departementets vedtak om grensejustering mellom kommunene Forsand og Strand medfører.

2) Fellesnemnda ber departementet reversere grensejusteringen i Forsand.

3) Fellesnemnda ber Kommunaldepartementet om samtlige journalførte dokumenter i grensejusteringssaken.

– Kommunal- og moderniseringsdepartementet behandler alle innsynssaker på vanlig måte, og det er ikke naturlig å kommentere en pågående innsynsbegjæring, sier Kristell K. Herland.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...