Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Full krise rundt betalingskrøll i bommene

OPPSTYR: Christine Sagen Helgø (H), Solveig Ege Tengesdal (KrF), Stanley Wirak (Ap) og Ole Ueland (H) diskuterte heftig hvordan de skal forholde seg til feilene som er oppdaget. Det endte med ekstraordinært møte førstkommende mandag. Foto: Frode Olsen

Det er avdekket at Ferde har store problemer med sine registreringer i bommene. Tusenvis kan ha blitt belastet med rushtidsavgift utenom rushtiden. Veisjef Terje Moe Gustavsen kalte alle inn til ekstraordinært møte mandag.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 06.12.2018 kl 12:14

Pausen ble ekstra lang da partene i styringsgruppen hadde forhandlingsmøte torsdag. Veisjef Terje Moe Gustavsen brukte lang tid på å snakke med folk i telefonen, og da han kom tilbake, varslet han ekstraordinært møte førstkommende mandag.

Les også: Ordførerne i harnisk over Ferde-feil

– Problemet kan faktisk være større enn vi vet akkurat nå. Dette må vi ta veldig alvorlig, og situasjonen er sensivtiv. Jeg foreslår at vi møtes mandag til ekstraordinært møte. På den måten kan vi bruke helgen på å skaffe oss kontroll over hva problemet er, og hvor stort det er. Vi må gjøre dette på en forsvarlig måte, sier veisjefen.

Fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal (KrF) er enig med veisjefen om at problemet må fikses så fort det lar seg gjøre, og aksepterte å komme til det ekstrordinære møtet. Det gjorde også Stanley Wirak (Ap). Ordføreren i Sandnes er klinkende klar.

– På mandag må vi være forberedt på å gjøre tiltak dersom problemet ikke er fikset. Hvis løsning ikke finnes, så må vi ta en beslutning. Vi er i ferd med å bli latterliggjort, sier Wirak.

Christine Sagen Helgø (H), som representerer Stavanger, var opprørt og sint på grunn av at medlemmene i styringsgruppen hadde fått rede på dette via media, uten at styringsgruppen var informert.

– Jeg forlanger at styringsgruppen blir informert om dette i løpet av helgen, og ikke at vi skal lese dette i avisene. Jeg vet ikke helt hvem jeg skal se på når jeg sier dette, men pressen skal ikke være de første som får informasjon, sier hun.

Veisjefen sa ordføreren kunne se på ham, og at han vil ta beskjeden videre til Ferde.

– Jeg kan jo ikke garantere noe, men beskjeden skal med tydelighet nå fram til Ferde. Selv ble jeg informert av fylkesordføreren 21.30 i går, sier veisjefen.

Dermed skal styringsgruppen til Bymiljøpakke Nord-Jæren holde ekstraordinært møte på mandag som følge av krisen. Ferde var ikke representert på torsdagen møte.

Det var Aftenbladet som først omtalte feilen hos Ferde.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...