Sandnesposten A/S

Gammel drøm ble butikk i Langgata

TAR SPRANGET: Sammen med ektemannen Hans Erik Kolstrup Hansen tar Linda Brun spranget og åpner butikk i Langgata uten å ha noen erfaring fra butikkdrift i bagasjen. Foto: Trond Eirik Olsen

Uten noen tidligere erfaring fra butikkdrift tar ekteparet Linda Brun og Hans Erik Kolstrup Hansen spranget og realiserer gamle drømmer i Langgata.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

LANGGATA: – Det er jo litt nifst dette, spesielt etter som vi ikke har noen erfaring med butikkdrift tidligere, men vi har god tro på at vi har et konsept som vil komme til å trekke folk. Egentlig er det jo bare å kaste seg ut i det, sier Linda Brun.

Bærekraftig

I november åpner hun sammen med ektemannen dørene til butikken ByBrun i de gamle lokalene til Embla bunader i Langgata 23. Ifølge Linda Brun er det snakk om en butikk for alt fra interiør og møbler til ulike livsstils- og gaveartikler og design. Mye er varer som man ikke får andre steder og hele konseptet er basert på bærekraft.

– Det meste av det vi kommer til å selge er ting vi selv har plukket ut. Vi har reist en del og har plukket ut varer fra land som Japan og Finland i tillegg til ting vi har funnet via andre kanaler, sier Brun og fortsetter;

– Folk skal også være garantert at det de finner i butikken er produsert og framstilt på en bærekraftig måte. Vi sjekker ut produktene nøye før de selges.

– Det kan virke som om det er mye idealisme bak den nye butikken?

– Ja, det er i alle fall mye følelser bak. Vi er begge svært interessert i gjenbruk, design og kunst, og har en god stund gått med drømmen om å åpne en butikk der vi kan realisere og vise fram det vi er interessert i. Selv er jeg utdannet grafisk designer og jeg har også jobbet som kunstner, sier Brun og fortsetter;

– Jeg håper at denne bakgrunnen vil komme godt med. På litt sikt håper vi også å kunne starte opp et eget verksted med ulike kurs innen alt fra design og trender til maling, men først får vi konsentrere oss om å få butikken til å gå.

Patriotisme

Brun forteller at hun har stor tro på at Langgata er rett plass for den nye butikken. Hun innrømmer at det også ligger mye patriotisme bak satsingen.

– Jeg er fra Stavanger, men har bodd i Sandnes siden 1986 og blitt glad i byen. Da vi så at lokalene i Langgata 23 ble lagt ut for leie var vi ikke sene med å gi lyd fra oss. Det er tradisjon i det nostalgiske bygget og det passer ypperlig til vårt konsept, sier hun og fortsetter;

– Jeg er også imponert over det samholdet og den samarbeidsviljen som finnes blant mange næringsdrivende i sentrum. Folk er flinke til å støtte opp om hverandre og jobbe for å utvikle sentrum på en positiv måte.

I starten vil Brun drive butikken på egenhånd med god hjelp av en niese. Hun har ingen planer om ansettelser med det første.

– Niesen min har har utdannelse innenfor design og hun vil være til god hjelp både med tanke på utforming av butikken og andre ting. Min mann er i full jobb utenom, men han vil nok hjelpe til når han har mulighet, da mest som vaktmester, sier hun og ler.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...