Gann Blikk fikk sjokk da de regnet ut bomprisene

Også Rørlegger Torgersen fortviler

OPPGITT: Ove Jan Aase er langt på nær den eneste næringsdrivende bedriftslederen som i framtiden må legge inn bompasseringer når pris for arbeidet skal utregnes. Han synes det er en lei utvikling at privatpersoner stadig må betale mer. Foto: Frode Olsen

I Strandgata ligger det flere næringsdrivende selskap. To av de mest ærverdige er Gann Blikk og Rørlegger Torgersen. Begge selskapene har ti firmabiler hver ute på veiene. Da Ove Jan Aase ved Gann Blikk regnet over kostnadsøkningen, fikk han seg en smertefull overraskelse.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 30.01.2018 kl 11:23

Da Ove Jan Aase ved Gann Blikk regnet over hva den nye bomringen vil medføre av kostnader, ble han mer enn overrasket.

– Jeg ble ganske sjokkert. I 2017 hadde vi rundt regnet 50.000 kroner i bomutgifter. Med den nye bomringen vil den samme regningen stige til 350.000 kroner i året, sier Aase.

Vurderer å flytte

For en tid tilbake kjøpte Gann Blikk en tomt på Stangeland, nær den nye brannstasjonen. Selskapet vurderer fortløpende om det vil være økonomisk tillatelig å bygge nye lokaler.

– Momentet med den nye bomringen vil helt klart bli tatt inn i den vurderingen, sier lederen ved Gann Blikk.

Han forteller at mange av arbeiderne også blir beskattet for firmabil, og i så måte også benytter den frem og tilbake fra jobb, eller direkte til arbeidsplassene. De bompasseringene faller også i hans fang. Den øvrige økte kostnaden i forbindelse bomringen er det naturlig at kundene betaler.

– Det blir slik at vi regner inn et påslag for bompasseringene som må til for å utføre en jobb. I løpet av en lengre periode vil passeringene utgjøre store sifre. Dette er en regning vi ikke har råd til å sitte med i lengden, sier han.

Aase, som også er regnskapsfører, sier det hjelper med maksgrensen på 75 passeringer per måned, men skulle gjerne sett at det tallet var lavere enn tiltenkt.

– Som selskap sitter vi aldeles fastlåst i denne situasjonen. Kanskje burde det blitt innført unntak eller prisreduksjon for varebiler i klasse 2, som er typiske verktøysbiler, sier han.

Ove Jan Aase mener for øvrig at bomringen bør gjelde for alle eller ingen.

– Elbilene bør betale akkurat det samme som alle andre. Det tror jeg også blir en problemstilling som tvinger seg fram. Når veldig mange kjører elbil, så kan det jo ikke bli slik at et fåtalls bilister betaler hele regningen for fellesskapet, sier Aase.

Like fortvilet nabo

Nærmeste nabo til Gann Blikk er Rørlegger Torgersen. Daglig leder, Arne Torgersen, befinner seg i veldig lik situasjon.

– Bomringen og de økte prisene vil bli fordyrende i hvert eneste ledd. Til slutt går det ut over kundene som i utgangspunktet gjerne har mer enn nok med den uforutsette utgiften en ny varmtvannsbereder, lekkasje eller hva det nå skulle være, vil påføre familieøkonomien.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

DYRT: Rørlegger Aslak Åslid kommer ofte til å kjøre inn og ut av den nye bomringen. Daglig leder Arne Torgersen synes det er leit at nødvendige tjenester de tilbyr blir fordyrende i alle ledd, og at det er kundene som til slutt sitter med regningen. Foto: Frode Olsen

Også Rørlegger Torgersen forteller at bomavgiften må inn i kalkylene de gjør i forbindelse med arbeid som skal utføres. Han synes det begynner å bli mange avgifter.

– Vi betaler blant annet veiavgifter, moms og arbeidsgiveravgift. Vi har ingen mulighet til å skulle vente til etter rushtidene er over. Her kommer også arbeidsmiljøloven inn i bildet. Det begynner å bli mye nå, men det triste er jo at kundene sitter tilbake med regningen, sier han.

UTGIFTER: Rørlegger Torgersen har som Gann Blikk, ti firmabiler. Når bomringen står ferdig vil bomavgiften utgjøre en langt større utgift enn tidligere. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...