Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Gateløft gir butikkløft

NYE LANGGATA: Daglig leder Grete Østrått hos Annabelle opplever god tall for butikken og mener mye kan tilskrives opprustningen av gaten. Foto: Trond Eirik Olsen

Klesbutikken Annabelle i Langgata opplever gode tider. Så langt i år har oppgangen vært formidabel og butikken ser ikke bort fra at opprustningen av gata kan være en viktig årsak.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 16.04.2017 kl 18:33

LANGGATA: – Med så gode tall kan jeg ikke gi meg på en stund ennå. Jeg kommer nok til å drive på så lenge helsen er i orden. De tallene vi har hatt den siste tiden er ikke akkurat dagligdags hos oss, sier daglig leder Grete Østrått (68) hos Annabelle og smiler lurt.

Gode tall

Som daglig leder har hun også god grunn til å smile. Det første kvartalet i år har vært svært godt for den lokale nisjebutikken. En oppgang på 46,5 prosent målt mot samme periode i fjor og en fordobling av omsetningen i mars måned målt mot samme måned i fjor, har gitt fornyet tro på at handelen i Langgata er i ferd med å ta seg opp.

– Jeg er spent på tallene fra andre butikker, og selvsagt om denne oppgangen fortsetter for oss. Mars i år er faktisk første gang vi opplever en fordobling av omsetningen. Det har aldri tidligere skjedd så lenge vi har holdt på, sier Torger Østrått, som styrer det administrative i butikken.

Mer aktivitet

Torger Østrått mener at en kombinasjon av at gravingen i gata nå er ferdig og en bevisst satsing på å nå frem til yngre kjøpegrupper er årsak til fremgangen for Annabelle.

– Vi opplever at flere yngre grupper en innom butikken og vi får stadig høre hvor flott Langgata har blitt etter at alt gravearbeidet er avsluttet, sier han.

– Det er mer aktivitet i gata etter opprustningen og vi ser også flere grupper som ikke har vært like synlige i gatebildet tidligere. Dette gir grunn til optimisme, både for butikken og handelen i Langgata, sier Grete Østrått.

Alder ingen hindring

Grete Østrått tok over Annabelle i 2010 etter at tidligere eiere ikke ville mer og foretok en styrt avvikling. I en alder da de fleste andre ville tenkt mer i retning av pensjonsalder og mer fritid var Østrått mer opptatt av å få butikken opp.

– Jeg regner med lange arbeidsdager, men det gjør ingenting. For meg er det ikke noe alternativ å sitte hjemme. Jeg har fremdeles mye å gi og etter 25 år i bransjen har jeg opparbeidet meg en solid erfaring, sa hun før åpningen.

Sju år senere er den driftige damen fremdeles like aktiv. Økonomien i butikken er god og omsetningen har lagt stabilt på rundt tre millioner kroner årlig de siste årene.

– Vi har rett nok hatt en beskjeden tilbakegang de siste årene, men har en god og trofast kundemasse som vi kan bygge på, sier hun og fortsetter:

– Det er vel også en del som først og fremst forbinder oss med klær for den litt eldre garde, men dette er en profil som ikke stemmer helt. Vi er ingen typisk ungdomsbutikk men fører klær for voksne kvinner i de fleste kategorier fra 30 år og oppover.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...