Gaukereiret skuffet over milliongave

SKUFFET: Leder Alf Morten Haga i Gaukereiret er skuffet over at Sparebankstiftelsen SR–Bank kun bidrar med en million til nytt stadion for Sandnes Ulf. Han viser til at Viking fikk 17 millioner til nytt stadion i Jåttåvågen. Foto: Arkiv

Sandnes Ulf har fått en million kroner i gave fra Sparebankstiftelsen SR-Bank i Sandnes til bygging av nytt stadion. Supporterne i Gaukereiret hadde håpet det var en null til i summen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

STADION: – Vi er selvsagt glad for alle gaver som kommer klubben i vårt hjerte til gode, men vi føler at summen ikke står helt i stil med det vår rival i nord fikk fra SR-bank da de skulle bygge nytt stadion. Da var summen på hele 17 millioner kroner, sier leder Alf Morten Haga i Gaukereiret.

Skuffet

Haga vil ikke fremstå som sutrete eller utakknemlig, men innrømmer at han følte skuffelse over summen på en million kroner da gavesjekken fra SR-Bank sitt gavefond ble utdelt under pausen i kampen mot Bodø Glimt tidligere denne måneden. Gaukereiret var også snar med å uttrykke sin skuffelse på facebook. Her gikk supporterklubben åpent gikk ut med at de hadde håpet på en gave i størrelsesorden 10 millioner kroner. I dette innlegget ble det også vist til at Viking i sin tid fikk 17 millioner kroner til nytt stadion.

– Sandnes stadion er et stort prosjekt som også skal være et flerbruksanlegg med kunstgressbane som kan brukes til langt mer enn fotballkamper annen hver helg. Vi snakker også om beliggenhet som er midt i kjerneområdet til en bank, som i tillegg til å være regionens største sparebank, også gikk med over to milliarder i overskudd i fjor, sier Haga, som også viser til at en mindre bank som Sandnes Sparebank har gitt hele fem millioner kroner til nytt stadion.

– Vi føler nok at summen ikke står helt i stil med størrelsen på prosjektet, denne gang. Her skal det ikke bare spilles fotballkamper, det skal også være plass til undervisning, helse og trening, sier han.

Mye følelser

Haga presiserer at han utelukkende representerer supporterne i Gaukereiret i denne saken og ikke taler på vegne av Sandnes Ulf som klubb.

– Sandnes Ulf er klubben i vårt hjerte og vi ønsker det beste for klubben. Det er mye følelser inne i bildet og vi må få lov til å uttrykke vår skuffelse slik vi gjorde etter at gavesjekken ble utdelt. SR_bank-stiftelsen bidrar med mange flotte gaver som kommer mange tilgode, men i dette tilfellet mener vi at summen gjerne ikke står helt i stil med det som tidligere har blitt gitt til bygging av nytt stadion i nabokommunen, sier han.

Viktig støtte

Banksjef Ole Gilje i SR-Bank Sandnes har registrert skuffelsen fra Gaukereiret, og synes det er flott at Sandnes Ulf har så dedikerte supportere.

– Det er imidlertid viktig at Gaukereiret holder seg til fakta. De 17 millionene som ble gitt til Viking var ikke en gave i forbindelse med bygging av ny stadion. Pengene var en del av en 10-årig sponsorpakke som ble forskuttert. Det var også stilt høye krav til bruk av disse midlene, sier han og fortsetter:

– Pengene som nå tildeles nytt stadion i Sandnes kommer fra Sparebankstiftelsen som disponerer sin andel av SR-Banks overskudd. Et nytt stadion i Sandnes er bare ett av flere prosjekter som i vår får gaver fra oss og det er samtidig det prosjektet i Sandnes som får mest denne gang. Slik sett er det en million som Gaukereiret bør glede seg over, det er en million som Viking ikke fikk, sier han.
Gilje forteller at han personlig også er svært fornøyd med at Sandnes Ulf har fått såpass mye.

– Nytt stadion får mest fordi stiftelsen mener det er noe som vil bidra til å løfte byen utad, og i tillegg snakker vi om et flerbruksanlegg som vil ha stor kapasitet og kunne brukes av mange. For ikke så lenge siden ga vi to millioner kroner til rulleskianlegg i Melshei, også det er et anlegg som vil kunne komme innbyggerne til gode.

I tillegg til nytt stadion for Sandnes Ulf får lokale klubber som Lura Idrettslag, Sviland BMX og Sandnes Idrettslag tildelt midler fra Sparebankstiftelsen SR-Bank i Sandnes.

– Forhåpentligvis er dette midler som vil komme godt med og bidra til å skape trivsel og gjøre Sandnes til en ennå bedre by å bo i sier Gilje.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...