Gikk mann av huse for militærutstyr

STRØMMET TIL: Mange mennesker har i løpet av helgen vært innom Overskuddsmateriell.no sine midlertidige lokaler på Forus travbane. Foto: Frode Olsen

Fredag startet salg av overskuddsmateriell fra Forsvaret på Forus travbane. Utsalget som varer til og med 28. januar, samlet enormt med kunder i løpet av helgen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

La én ting være klart. Det er ikke det norske forsvaret som selger utstyret som nå befinner seg på Forus travbane. Tilbudet er en ren kommersiell tjeneste levert av selskapet Overskuddsmateriell.no.

Aktøren kjøper deler av sitt utstyr på auksjoner og lignende, mens mye av det som selges på travbanen er nyprodusert i andre land med tanke på salg til privatmarkedet.

Overdkuddsmateriell.no har lagt beslag på hele den nederste etasjen, og i løpet av åpningsdagene var det svært mange som tok turen for å ta en kikk på det store vareutvalget. Bertil Hanson i butikken forteller at fredag og lørdag har vært hektiske dager.

– Spesielt fredag kom det veldig mange mennesker. Lørdag har også vært veldig travel, men det er selvsagt bare kjekt, sier Hanson fra selskapet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KNIVER: Mange kikket på de mange eskene som inneholdt kniver i mange ulike fasonger.

Han forteller at folk er veldig interessert i klær, som jakker, støvler, sokker og lignende.

– De mindre objektene som kniver, macheter og belter er det også mange som tar en ekstra kikk på, sier Hanson.

ARTIKLER: På Forus travbane kan kundene velge blant veldig mange forskjellige objekter. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...