Gir 100.000 kroner til nytt sykkelløp

… som kolliderer med Blinken

TEST: Dette bildet er fra fjorårets testritt av Haute Route Norway. Foto: Strandbuen

Sykkelsporten står sterkt i Sandnes og regionen. Derfor vil rådmannen bevilge 100.000 kroner til det nye rittet Maserati Haute Route Norway. Men rittets finale i Sandnes vil kollidere med Blinkfestivalen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 10.02.2018 kl 13:30

FORMANNSKAPET: I fjor lanserte Region Stavanger og Tour des Fjords Stavanger-regionen som aktuelt sted for sykkelrittet Maserati Haute Route Norway 2018-2020.

Det ble gjennomført et prøveritt for å teste traseene i august, og Sandnes kommune ga sin tilslutning til søknad om å arrangere rittet i vår region.

Nå er det klart at sykkelrittet skal gjennomføres i perioden 3.- 5.august i sommer, men for å kunne gjennomføre rittet er arrangøren avhengig av tilrettelegging lokalt.

100.000 kroner

Dette tilretteleggingsarbeidet sier rådmann Bodil Siverten ja til å støtte med 100.000 kroner. Sivertsen mener rittet kan gi flere positive ringvirkninger:

– Arrangementet er i segmentet arrangementsturisme og anses som satsing innen reiseliv. De aktive deltakerne har ofte andre med seg på reisen og de blir flere dager enn selve rittet. Arrangementet vil vise regionen som by-, fjord- og fjelldestinasjon gjennom digitale medier og artikler. Rittet vil også støtte opp om sykkelidretten for amatører, skriver Sivertsen i sakspapirene som formannskapet får på bordet 19. februar.

Kolliderer med Blinkfestivalen

Haute Route har vært arrangert siden 2011, og kommer i to utgaver: et sjudagers- og et tredagersritt. Sjudagersrittene arrangeres bl.a. i Rocky Mountains, Pyreneene og Alpene, mens Houte Route Alpe d'-Huez er et tredagers ritt.

Houte Route Norway vil være et tredagersritt. Hver utgave består av flere etapper. Rittet vil foregå i perioden 3.-5. august og den 4. august vil det være etappe fra Lysebotn til Sandnes. Målgang i Sandnes er lagt til Melshei på grunn av at Blinkfestialen pågår samtidig.

Det er mål om å få med 450 deltakere i rittet.

Formannskapets reserverte pott

Rådmannen foreslår for øvrig at tilskuddet på 100.000 kroner belastes formannskapets reserverte tilleggsbevilgning.

Formannskapets reserverte har i 2018 en ramme på kroner 1.400 000. Disponibelt etter dette tilskudd er kroner 1.190.000. Det er da tatt høyde for TV-aksjonen og BUBS. I tillegg er det gitt tilskudd til: Matsentralen Rogaland (50.000), Bok om Heimevernshistorien (10.000), Medseilere Tall Ship Race 2018 (45.000), Thai språk- og kulturkonferanse Sandnes (5000).

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...