Gir bystranden toppkarakter

STORVEIS: Sanna Rana, Thea Hølland og Dominika Zieba er alle strålende fornøyde med den nye bystranden på Lura. Foto: Sandnesposten

Fredag 6. juli åpner den nye badestranden i Luravika. Ungdommene er fulle av lovord.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 03.07.2018 kl 00:04

Kommunen har jobbet på spreng for å bli ferdige med den nye bystranden i Luravika. Mens sommeren fremdeles er over oss, vil det nå være fullt mulig å benytte de nylagte områdene.

Den offisielle åpningen er planlagt til fredag 6. juli.

De tre veninnene Dominika Zieba (16), Thea Hølland (15) og Sanna Rana (16) er flittigere brukere av områdene, og gir den nye stranden veldig gode skussmål.

– Her har kommunen gjort en flott jobb. Det blir kjempefint. Alle tre er helt enige om det, sier Sanna Rana til Sandnesposten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GOD PLASS: Det vil være mange som kan benytte seg av bystranden samtidig. Foto: Sandnesposten

Spesielt godt liker de løsningen med at det er lagt gress på deler av området.

– Det bryter fint opp, og på mange måter vil det være greit med et rent område hvor sanden kan børstes av. I tillegg tilfører plenen og plantene flotte farge, sier Thea Hølland.

Hun og Domineka Zieba er begge fra Lura. Sanna Rana kommer fra Giske, men har også tilbrakt mye tid i området.

– Når det er fint vær pleier vi å samles her. Gjerne fra ettermiddagen og utover. Vi bruker områdene til felles hygge, på samme måte som vi ellers ville møttes hjemme hos noen, sier jentene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

UTSIKT: Slik ser stranden ut når blikket vendes mot sentrum av Sandnes. Foto: Sandnesposten

En ting viktig detalj forsøkskaninene påpeker, er at sand vil være avgjørende.

– Vi har forstått at det skal komme sand oppå steinene. Uten er det nesten helt umulig å gå barføtt over steinene. Når sanden er på plass, gir vi den nye bystranden toppkarakter, sier de i kor.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SAND: Uten sand oppå steinene er det nærmest umulig å gå barføtt. Dominika Zieba, Thea Hølland og Sana Rana gleder seg til å bruke stranden etter den blir åpnet fredag 6. juli. Foto: Sandnesposten

Da trioen skulle teste bedetemperaturen, var det ikke like stor enighet.

– Vi testet vannet tidligere i dag. Da var det kun jeg som dukket under, sier Thea Hølland en smule stolt.

– Det så kaldt ut, og hun er jammen tøff, sier Zieba og Rana.

BEPLANTNING: Kommunen har sørget for både bed med trær og stor gressplen. Foto: Sandnesposten

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...