Gjennomgår opptakene av bystyremøtet

VIL AVKLARE: Pål Morten Borgli (Frp) og Stanley Wirak (Ap) kaller inn gruppelederne i de ulike partiene for en samtale om måten bystyremøtene gjennomføres på, og om klimaet i diskusjonene skal være gjenstand for endring. Foto: Frode Olsen

I etterkant av mandagens bystyremøte har flere representanter gitt uttrykk for en negativ holdning til gjennomføringen og klimaet i samtalene. Nå kaller posisjonen inn alle gruppelederne for å kunne avdekke om møtene kan gjennomføres på en annen måte.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 13.03.2019 kl 12:30

Mandagens bystyremøte førte til at flere av representantene ga uttrykk for at ordskiftet og retorikken som ble brukt, ikke er slik de ønsker i bystyremøtene.

Thor Mange Seland (H) var letter sjokkert over klimaet.

– Jeg vet helt ærlig ikke hvordan jeg skal fordøye dette møtet, sa Seland til Sandnesposten i etterkant.

Etter at møtet var hevet, brøt også Høyres representant Solgull Klette de normale kutymene for oppførsel i bystyresalen, da hun gikk opp på talerstolen etter at møtet var hevet. Hun henvendte seg til ordføreren og de folkevalgte som da var i ferd med å kle på seg og forsvinne ut av lokalet.

Der forklarte Klette at hun personlig anser seg som ærekrenket av ordføreren gjennom hans uttalelser i Sandnesposten om Høyres politikk i bomsaken.

Posisjonspartiene har fått med seg kritikken, og Pål Morten Borgli (Frp) forteller at både han og andre nå gjennomgår opptakene fra mandagens møte.

– Jeg har sett gjennom store deler av bystyremøtet, og det er andre som også foretar en gjennomgang. Vi er alle opptatt av levende debatter skal oppstå, men så langt jeg har registrert, kan jeg ikke se at det som blir sagt fra talerstolen, eller måten det blir sagt på, avviker fra det som ligger innenfor normalen i tøffe diskusjoner, sier Borgli.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I SJOKK: Thor Magne Seland (t.h) ga uttrykk for at han synes bystyremøtet på mandag var av den ubehagelige typen. Kenny Rettore (t.v) var også irritert over at han mente ordføreren burde «klubbet ned» varaordføreren da han fra talerstolen refererte til noe Kenny Rettore angivelig skal ha sagt på et tidligere møte i formannskapet. Foto: Frode Olsen

Stanley Wirak er enig med sin varaordfører i at møtet foregikk i sivile former.

– Min oppfatning er at Sandnes på et generelt nivå gjennomfører gode bystyremøter. Det gjelder også mandagens møte. Etter møtet var ferdig gikk en av representantene opp på talerstolen og begynte å snakke. Det var veldig mange i salen som på det tidspunktet hadde meldt inn ønsker om å si noe under eventuelt, men bystyret har selv bestemt at møtene skal være ferdig senest klokken 22.00, sier Stanley Wirak.

Pål Morten Borgli sier at posisjonen vil kalle inn gruppelederne til en samtale som eventuelt kan avdekke om møtegjennomføringen og klimaet i de politiske debattene bør endres.

– På den måten kan vi eventuelt avdekke følelser og tanker folk sitter inne med. Som alle andre, er vi opptatt av gode og levende debatter, sier Borgli.

IVRIG: Solgull Klette (H) inntok talerstolen etter at møtet var hevet, og argumenterte for at hun måtte få lov, fordi hun anså budskapet som veldig viktig. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...