Gjert Ingebrigtsen: – Det skal bare ikke gå an å prestere slik

SKALV: Gjert Ingebrigtsen hadde problemer med å skjønne hvor sønnen henter kreftene fra. Foto: Frode Olsen

Jakob Ingebrigtsen har så langt i mesterskapet tatt to gull og en bronsemedalje. Med seks løp i kroppen på to døgn, løp han inn til gull på 3000 meter hinder. Gjert Ingebrigtsen er stum av beundring.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 28.08.2017 kl 16:14

– Jeg står her og skjelver, og vet ikke helt hva jeg skal si. Undre meg over hva han spiste til kvelds i går, for jeg lå på hotell med min småsyke kone, smiler trener og far til Norges absolutt største friidrettstalent etter at gullet på hinder var sikret.

Han mener det sønnen har vist under NM er av kategorien noe menneskser aldri tidligere har sett.

– Han flytter grenser og viser for alvor Friidretts-Norge hva som faktisk er fysisk mulig. Nå skal det bli veldig spennende å se hva som skjer under 1500-meteren i morgen, sier Ingebrigtsen.

Faren mener at 16-åringen har levert gode søknader i kampen om kongepokalen som skal deles ut søndag.

– 13.35 på 5000 meter alene er en god søknad, men jeg kjenner ikke helt til alle kriteriene. Jeg husker likevel at Knut Kvalheim fikk kongepokal for nøyaktig 70 år siden for å ha løpt 13.35, nøyaktig samme tid som Jakob oppnådde lørdag.

Sølv til Ziesler og Folkvaard

På 1500 meter for kvinner tok Camilla Ziesler en sterk sølvmedalje. Hun ledet på oppløpet, men stivnet for mye til å vinne gull.

En annen som imponerte lørdag var stavhopper Per Magne Florvaag. Etter over ett år med skader tok han sølvmedalje etter hopp på fem meter.

– Jeg har slitt lenge med avrevne leddbånd i den ene skulderen. Derfor var det ekstra gøy med en oppmuntring i dag. Jeg hadde ikke forventet sølvmedalje, men håpet selvsagt, sier Folkvaard.

SØLV: Folkvaard hoppet over fem meter og tok med det sølv. Foto: Frode Olsen

JUBELGUTT: Jakob Ingebrigtsen hadde full kontroll. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...