Gnistrande konsert med Sandnes Symfoniorkester og Andreas Lamo

Byens symfoniorkester med smakfull og variert, klassisk meny

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Søndag kveld stod musikk av Engelbert Humperdinck, Mozart og César Franck på programmet då Sandnes Symfoniorkester inviterte til konsert i Sandnes kirke. Med seg på laget hadde dei fått fløytisten Andreas Lamo (25), som vaks opp med kulturskulen i Stavanger og talentprogrammet der. Han har sidan teke si musikalske utdanning i Stavanger, New York og Wien og er for tida bl.a. vikar i Stavanger Symfoniorkester. Lamo framførde framførde Mozarts fløytekonsert nr. 2 i D-dur (KV314) og viste imponerande teknikk og musikalitet i fleire krevande parti. Denne konserten blei opprinneleg skriven for obo, men blei på bestilling omskriven av komponisten.

Symfoniorkesteret blei dirigert av Bastien Ricquebourg som greidde å hale det beste ut av dei vel 50 musikarane. Samspelet med Lamo var gnistrande, og både i overtyren til barneoperaen "Hans og Grete" av Humperdinck og i Symfoni i d-moll av Franck viste dei nettopp kvifor Sandnes kommune gjer rett i å satse på bymusikar-stillingar.

Ein 14 år gammal Andreas Lamo blei i 2007 intervjua i høve uttaket til Ungdommens musikkmesterskap i Oslo. Den gongen var han tvilande til om han skulle satse på musikk og bli fløytist, det freista meir å bli arkitekt. Faktisk var det ein byttehandel mellom mor hans, som kunne sy bunader, og faren til ei venninne, som kunne undervise fløyte, som gjorde at han tok fløyta fatt.

Dei vel 100 frammøtte som fylte opp benkeradene fekk oppleve halvannan time med klassisk musikk framført av eit amatørorkester i svært god form.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...