God start for Lurabyen

PÅ PLASS: Butikksjef Martin Aksland og selger Linn Olsen Gabrielsen hos Elektroimportøren ser fram til å starte butikk i Lurabyen. Foto: Trond Eirik Olsen

Senterleder Gunhild Dalen er fornøyd med at de fleste butikkene i Lurabyen kan melde om gode tall etter det første halvåret. Kun et lite lokale er i dag ledig.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 28.11.2017 kl 18:41

NÆRING: – Det har vært et utfordrende halvår der mange brikker skal på plass. Slik vil det være for alle kjøpesentre den første tiden, men det positive er at de fleste butikkene kan melde om en omsetning som ligger godt over det som er budsjettert. Ser vi bort fra juli måned, som var heller svak, har omsetningstallene økt måned for måned uten at jeg vil gå ut med de eksakte tallene, sier senterleder Gunhild Dalen.

Økende besøkstall

Mandag åpnet elektrokjeden Elektroimportøren sin 12. butikk i Lurabyen og forventningene er store. Elektroimportøren blir sammen med andre større aktører som Rema 1000 og Jula et viktig lokomotiv i kampen om å trekke enda flere kunder til Lurabyen. I tillegg vil treningssenteret Feelgood åpne dørene i senteret etter nyttår.

– Vi har nå fått den butikkmiksen vi ønsker oss og forhåpentligvis vil dette bidra til økende vekst. De tilbakemeldingene vi har fått fra kundene er i alle fall svært gode. Besøkstallet øker og vi får mange lovord om både gode parkeringsløsninger og andre forhold i senteret, sier Dalen og fortsetter:

– Nå er vi mest spent på julehandelen som vil gi en pekepinn på tiden som kommer. Vi kommer til å satse mye frem mot jul, både i forhold til å ha søndagsåpne butikker og det å gi kundene en god handleopplevelse i et behagelig hverdagssenter.

Byggearbeid

I tillegg til de tidligere nevnte butikkene rommer Lurabyen i dag alt fra apotek, ølutsalg og blomsterbutikk til burgerbar og bakeri. I dag er det kun et lite butikklokale som står tomt i senteret og her jobbes det med å få inn en aktør. Under kjøpesenteret er det bygget parkeringsanlegg med inn- og utkjøring både i nord og sørenden med gratis parkering de to første timene.

En av utfordringene det første halvåret er at det i hele perioden fra åpningen i mai har vært mye byggevirksomhet i og rundt senteret.
– Vi er glad for at det meste av dette nå er over. Merkbar byggevirksomhet er ikke akkurat det som lokker folk og forhåpentligvis vil vi nå se at de som har snudd før de kjører inn til senteret nå velger å kjøre det siste stykket også, sier Dalen.

Frykter ikke konkurranse

At regionens største kjøpesenter er nærmeste nabo til Lurabyen skaper ingen frykt hos Dalen. Snarere tvert om.

– Vi har et litt annet konsept enn Kvadrat og det er vel heller slik at vi kan utfylle hverandre enn å være konkurrenter. Butikkmiksen er ulik. Lurabyen skal først og fremst være et hverdagssenter der folk kan gjøre sine innkjøp i en litt roligere atmosfære enn på et større senter. Slik sett blir det jo også en liten utfordring å snu handlemønsteret til folk, sier hun.

Senterlederen har også tro på at videre utbygging i området skal bidra til ytterligere vekst for senteret.

– Det er planlagt tre blokker på taket her med både boliger og annen virksomhet. Vi er plassert i et område med mye boligbygging og en rivende utvikling, som jeg føler meg sikker på at vi vil dra nytte av, sier hun.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...