Gode debuter i årets første treningskamp

Ari Mohr Jonsson viste at han kan bli en god spiller for Sandnes Ulf denne sesongen. Spilleren fra Færøyene scoret kampens første mål og skaffet straffespark som Eriksen satte i mål til 2-0. Foto: Rune Eikeland

Sandnes Ulf slo EIK 3-0 på Bogafjellbanen fredag kveld.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 03.02.2018 kl 10:31

På en glatt kunstgressbane på Bogafjell tok Sandnes Ulf imot andredivisjonslaget EIK til årets første treningskamp. Nyervervelsen Ari Mohr Jonsson fra Færøyene viste godt igjen og ordnet 1-0 tidlig i førsteomgangen. Etter pause ordnet han også straffespark, som Kent Håvard Eriksen satte sikkert i mål. Noen minutter før slutt satt Axel Kryger punktum med en flott heading på et Dybevik-frispark ti meter fra cornerflagget..

Begge lag var preget av de dårlige spilleforholdene, men alt i alt en grei gjennomføring for Sandnes Ulf sin del. Saku-Pekka Sahlgren måtte ut i full strek ved en anledning, men ellers hadde det nykomponerte Sandnes Ulf-forsvaret brukbar kontroll, selv om EIK var fullt på høyde spillemessig i førsteomgangen.

Offensiv back

Sandnes Ulfs beste spiller Ari Mohr Jonsson, som altså noterte seg for både scoring og skaffet straffespark, syntes det var godt å komme i gang med sitt nye lag. Han spilte venstreback de første 45 minuttene og til venstre på midtbanen i andre omgang.

– Jeg synes det gikk bra. Det tar alltid litt tid å venne seg til et nytt spillsystem, men dette var en god debut for meg, sier han til Sandnesposten.

Jonsson er mest vant til å spille offensiv back i 3-5-2. Det er ingen tvil om at Jonsson kan komme med gode bidrag offensivt i banen denne sesongen med sin hurtighet og gode venstrefot.

Det tror også trener Bengt Sæternes, som likte det han så av nyervervelsen i debuten.

– Han har et voldsomt tempo. Han må jobbes med på det defensive, men framover er han veldig spennende og god, vurderer Sandnes Ulf-treneren.

– Gir han dere en annen dimensjon i spillet i år?

– Ja, han gjør jo det. Spesielt mot lag som ligger på bakpå. Jeg var veldig fornøyd med Kenneth (Sola) i fjor, som var tryggheten selv defensivt. Ari er en helt annen spillertype, så du kan si det gir oss en annen dimensjon ja.

Spennende midtstopper

En annen som imponerte i debuten var Akinshola Akinyemi. Den 24 år gamle midtstopperen viste at han har en sjelden kombinasjon av hurtighet, teknikk og ro med ballen i beina.

– Akinshola er et kjempetalent. Jeg tror han hadde godt av å flytte til Vestlandet og måtte klare seg selv. Han er en god spiller og hadde god kontroll bak der i dag, men vi har mange nye spillere i år og det vil ta tid å spille sammen et lag, minner Sæternes om, som ikke vil legge for mye i prestasjonene etter årets første treningskamp.

(teksten fortsetter under bildet)

Akinshola Akinyemi spilte en god kamp i midtforsvaret for Sandnes Ulf. 24-åringen som har en fortid i Vålerenga beskrives som et kjempetalent av trener Bengt Sæternes. Foto: Rune Eikeland

Sæternes sto halvnervøs på sidelinjen og så lysker få kjørt seg på «glattå» i 90 minutter. Riktignok var det ikke mange som spilte mer enn en omgang, og heldigvis kom samtlige spillere helskinnet fra årets første treningskamp.

– Det var halvskummelt til tider, på en vanskelig bane. Farlig for lyskene var det, men det var godt å se de nye aksjon i dag og at de kom helskinnet fra det, sier Sæternes.

Neste treningskamp er mot Bryne 10. februar.

Treningskamp fotball, menn
2. februar, Bogafjellbanen
Sandnes Ulf 3 (1)
EIK 0 (0)
Mål: 1-0 Ari Mohr Jonsson (12), 2-0 Kent Håvard Eriksen (60, str.), 3-0 Axel Kryger (83)
Gule kort: Ingen
Tilskuere: 100
Sandnes Ulfs lag: Saku-Pekka Sahlgren (Dennis Komelciks – Herman Kleppa (Daniel Edvardsen), Akinshola Akinyemi, Jasmin Bogdanovic (Jo Stålesen fra 46.), Ari Mohr Jonsson – Remi Johansen (Sjur Lothe fra 46.), Axel Kryger, Andreas Dybevik – Erixon Danso (Kristian Brix fra 46.), Vegard Aasen (Vegard Erlien fra 46.) – Roger Ekeland (Kent Håvard Eriksen fra 46.)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...