Film: Gode tider for byens einaste produksjonsselskap

FILM: Gunhild Oddsen (t.v) og Siw Angell-Olsen driv det einaste filmproduksjonsselskapet i Sandnes. Foto: Borghild Gudmestad

Sandneskvinna Gunhild Oddsen etablerte filmproduksjonsselskapet GOfilm i Sandnes for tre år sidan. Nå er GOfilm ein av dei største filmaktørane i Rogaland.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 13.03.2017 kl 09:10

Spelefilmen «Hjertestart» og dokumentaren »Gamlingen» er to av dei siste filmane som det er blest om, og der filmselskapet GOfilm har sentrale roller. GOfilm produserer filmar, er co-produsentar, finn lokasjonar for film, og kan leigast inn av andre i ulike jobbar innan film.

På få år har GOfilm blitt ein av dei store aktørane i filmbransjen i Rogaland. Frå 2014 til 2015 nær dobla GOfilm omsetjinga frå 1.006.000 kroner til 1.985.000 kroner.

Det er Gunnhild Oddsen som driv selskapet, der ho jobbar i lag med produsent Siw Angell-Olsen. Nyleg var Oddsen co-produsent på spelefilmen «Hjertestart», der Kristoffer Joner hadde ei av hovudrollene.

Kva har ein filmprodusent ansvar for?

– Han eller ho har ansvar for heile filmprosjektet, utviklar manus, ordnar med økonomien, følgjer prosjektet frå byrjing til slutt, forklarer Oddsen.

Nålauge

Nå er produksjonsselskapet svært nøgde med å ha fått støtte frå Norsk filminstitutt til ein ny lokal kortfilm, «Hvalagapet», der Siw Angell-Olsen skal vera produsent.

– Det er sjølve nålauget å få produksjonsstøtte frå Norsk filminstitutt. Det har me ikkje fått før, fortel Angell-Olsen.

Saka held fram under biletet

SENTRALT: Frå taket på Kinokino-bygget har filmfotograf Nils Petter Devold Midtun (frå venstre), produsent Siw Angell-Olsen, og produsent og leiar Gunhild Oddsen i GOfilm flott utsikt over byen. Foto: Borghild Gudmestad

Ho er tydeleg på at får ein støtte her, blir det lagt merke til.

Dei stikk ikkje under ein stol at dei er i ein tøff bransje.

– Det er ingen dans på roser, men heller ein dans på nevrosar, ler ho hjarteleg.

Det som driv dei er likevel trongen til å fortelja historier.

– Og det er ikkje tvil om at Rogaland har tatt sjumilssteg sidan 90-talet då eg kom tilbake frå filmskule i England, seier Nils Petter Devold Midtun.

Den røynde filmfotografen held til i dei same lokala som GOfilm, og tek mange jobbar for dei. I tillegg er han gift med Siw Angell-Olsen. Saman har dei to nyleg selt ein dokumentar om badeanlegget Gamlingen til NRK. Dokumentaren er også meldt på til fleire festivalar.

Angell-Olsen fortel at fleire og fleire tek kontakt med produksjonsselskapet.

– Folk begynner å leggja merke til oss. Me har alltid mange ballar i lufta, men slik må det vera, seier ho.

Næringslivet

Nå frir dei også meir til næringslivet.

– Me ønskjer å nå næringslivet, at dei tar kontakt, fortel Oddsen.

Devold Midtun har sjølv laga mange filmar for næringslivet. Han blir flittig brukt av selskapet og har også kontor i dei same lokala i Kinokino-bygget.

Sandnes

Han og kona jobba mange år i Oslo før dei flytta tilbake og etablerte seg i Sandnes. Då er det gjerne naturleg at dei også jobbar ein del saman i eit lite, men profesjonelt filmmiljø.

GOfilm reiser også ein del inn til Stavanger for å jobba med andre i bransjen.

– Korleis er det å ha kontor i Sandnes?

– Det er både og. Me blir veldig godt tatt vare på i Sandnes. Både kultursjef og kulturhussjefen set pris på at me er her. Så reiser me også mykje inn til Stavanger fordi dei andre filmfolka er der. For oss som bur her er det godt å ha kort veg til arbeidsplassen vår, seier Oddsen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...