– Grunnløse beskyldninger

TULL: Politimester Hans Vik omtaler påstandene som grunnløse. Foto: Erling Svensen, Dalane Tidene

Bomfritt Jæren uttalte tirsdag på en pressekonferanse at de mistenker politimester i Sør-Vest politidistrikt, Hans Vik, for å ha gjort ordfører Christine Sagen Helgø (H) en vennetjeneste i forbindelese med at Jan Ove Sikveland fikk 25.000 kroner i bot.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 06.11.2018 kl 14:39

Politimester Hans Vik ønsker ikke si så mye om beskyldningene Bomfritt Jæren rettet mot ham på en pressekonferanse tirsdag.

– Jeg ser ingen grunn til å kommentere slike grunnløse beskyldninger om en relasjon mellom ordføreren i Stavanger og meg, sier Hans Vik til Sandnesposten.

Bomfritt Jæren – NOK er NOK mener de sitter på informasjon som sier at det finnes en relasjon mellom politimesteren og ordføreren. Mistankene fra Bomfritt Jæren – NOK er NOK ble også delt ut i skriftlig format i det pressekonferansen startet tirsdag. Organisasjonen mistenker at den hurtige saksgangen etter hendelsen i Stavanger bystyre sist mandag skyldes den påståtte relasjonen mellom de to.

– Vi har fått opplysninger som sier at det finnes en relasjon mellom dem, og vi mistenker at alt dette kan være en vennetjeneste fra politimesteren sin side, slik at Christine Sagen Helgø (H) skulle slippe å bli «skitten» på hendene i denne betente saken, lyder meldingen.

Avfeier blankt

Christine Sagen Helgø (H) kategoriserer påstandene fra Bomfritt Jæren som «ganske drøye», og avfeier i likhet med politimesteren at det finnes en relasjon med Hans Vik.

– Jeg er ikke i slekt med Hans Vik. Vi er ikke i inngiftet familie, ei heller omgås vi på fritiden. I så måte kjenner jeg ikke Hans Vik. Sist jeg så ham, var da vi gikk sammen på ONS i forbindelse med besøket fra den norske kronprinsen, sier Sagen Helgø.

Ordføreren i Stavanger avkrefter også at hun har vært i kontakt med Hans Vik i forbindelse med denne saken.

– Dagen etter hendelsen snakket jeg med Odd Tveit Jørgensen i politiet for å forhøre meg om det som hadde skjedd var noe Stavanger kommune burde gå videre med. Han sa at politiet ville komme tilbake til oss i saken. Etter den telefonsamtalen har ikke jeg vært i kontakt med politiet, sier Christine Sagen Helgø.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...