Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Gud ba henne starte butikken i Langgata

FRA GUD: Til bokbutikken i Langgata kommer folk gjerne inn for å blir hørt og veiledet. Noen ganger i form av felles bønn og velsignelse. Reidun Kristoffersen forteller at hun som fjortenåring ble fylt av en kraft fra Gud. Den bruker hun i møter med andre mennesker. Foto: Frode Olsen

Midt i Langgata ligger Sandnes Bok og Media. Det ikke alle vet, er at det mer eller mindre daglig kommer mennesker til butikken med helt andre formål enn bokhandel. Innehaver Reidun Kristoffersen forteller at Gud har gitt fred over plassen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 10.02.2017 kl 23:10

MØTEPUNKT: Mange av innbyggerne i Sandnes kjenner til Sandnes Bok og Media i Langgata 24. I mange år har den joviale innehaveren solgt det hun selv kaller for positive bøker. Butikken ble startet etter at Reidun Kristoffersen fikk et syn fra Gud.

– Jeg hadde jobbet på mottaket ved Universitetssjukehuset i Stavanger (SUS) i 20 år da jeg fikk et kall eller en visjon fra Gud. Han fortalte at han skulle ryste jorden og alle folkeslag, og at folkets lengsel ville føre til at folk skulle komme hit. For meg utgjør butikken et hellig sted. Gud ville gi fred over denne plassen, sier Reidun Kristoffersen.
Den trivelige kvinnen forteller at folk kommer til henne i mange forskjellige ærend, og med ulike problemstillinger de ønsker å prate om. Reidun Kristoffersen forkynner, velsignet og salver dem som ønsker. For ikke lenge siden skjedde det et eksempel på det Reidun ikke kan forklare.

– En kvinne kom skrikende inn i butikken min. Hvorfor hun kom til meg vet jeg ikke, men jeg omsluttet henne med hendene til hun roet seg litt. På tross av at dette ikke var en gammel dame, hadde hun opplevd å finne sin mann død i sengen, sier hun.

Fikk en gudegave

En lignende hendelse skjedde for kort tid siden da en teolog åpnet seg opp for innehaveren med stor sorg over ensomheten han opplevde. Sammen fant de ut at han kunne delta på et kurs i hebraisk, og i dag har han mange venner i miljøet.

Andre kommer til butikken for å bekjenne sin barnetro, og ifølge innehaveren er det noen mennesker som rett og slett føler et behov for å fortelle henne noe.

– Hit kommer mennesker med forskjellige byrder og kvaler. Mange ganger kan jeg tyde mennesket med en gang det tråkker over terskelen. Da kan jeg gå rett bort til en av bokhyllene og si til dem at det er denne boken du skal ha. Jeg vil ikke kalle meg synsk eller healer, men i tidlig alder fikk jeg en gudegave i form av en indre kraft. Uten kreftene fra Gud ville jeg aldri klart det jeg gjør, sier hun.

Guds ild

Da Reidun Kristoffersen var 14 år skjedde noe som har ført til at folk nå oppsøker butikken for samtale, bønn, veiledning og gode råd.

– Under bønn fikk jeg Guds ild over meg. Kroppen ble fylt med en voldsom kraft. Selv i dag kan jeg kjenne Guds ild under bønn. Da prater jeg i tunger, og noen ganger har andre i menigheten oversatt, forteller Kristoffersen.

Det er ikke bare alvorlige livssituasjoner som fører til at folk kommer til bokbutikken i Langgata. Flere som har vært innom bekjenner at de vil følge Jesus, mens andre har mer trivielle spørsmål.

– Noen kan lure litt på hvor de er i livet. Kanskje de strever med situasjoner på arbeid eller i familien og blant venner. Jeg er selv et hverdagsmenneske som er takknemlig for kraften jeg fikk som fjortenåring, og er glad hvis mitt bidrag fører til positiv endring, sier hun.

Inspirasjonskilde

Reidun forteller at det for mange år siden ringte en fortvilet kvinne til henne. Hun var syk og spurte om råd.

– Vi ba sammen over telefonen, og jeg ba henne komme til butikken når hun var frisk nok. 14 dager senere sto hun her, og siden den gang har hun vært med i menigheten. Som sagt, jeg er ingen healer, men en ærendsjente, hvor den hellige ånd er min hjelper, sier Kristoffersen.
Butikkinnehaveren håper hun kan være et levende eksempel til det gode, og en person som kan gi inspirasjon til andre. Av og til kan livet føre til at hvem som helst trenger litt hjelp for å se den riktige veien.

– Det er som når jeg er ute og går tur. På den ene siden er himmelen mørk og truende, mens det i motsatt horisont kan være skyfri himmel. Da velger jeg å se mot lyset. Litt som i butikken. Her er det kun positive bøker som kan føre til at noen får hjelp og svar på det de søker, sier hun.

Det mest gledelige er kanskje at Reidun Kristoffersen har gode framtidsutsikter når det kommer til Sandnes og Jæren.

– Jeg kjenner at det er en positiv endring fra Jæren og Arne Garborg-land. Det vil skje positive ting og lyset er på vei innover oss. Det kjenner jeg bare. Det vil skje gode ting framover, sier hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...