Nok et gull i U20-EM: Gullgutten Jakob slo til igjen

Jakob Ingebrigtsen under en tidligere anledning. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Jakob Ingebrigtsen løp inn til 8.50.00 under 3000 meter hinder under U20-EM i friidrett i Grosseto søndag ettermiddag.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 24.07.2017 kl 06:49

Jakob Ingebrigtsen var fremdeles plastret da han la ut på finalen i 3000 meter hinder under U20-EM i Grosseto, Italia. Ingebrigtsen startet relativt rolig, men innen siste runde kom, hadde han lagt en komfortabel distanse mellom seg selv og konkurrentene. Slutttiden ble 8.50.00. Norske Thomas Jefferson Byrkjelund sikret seg femteplassen med tiden 9.00.43.

Etter planen

Jakob Ingebrigtsens trener og far Gjert Ingebrigtsen var godt fornøyd med det han så.

– Alt gikk etter planen. Det var kontrollert, rolig, og behersket. Han lå stort sett rolig hele veien, men da han rykket fra på den siste runden ble det fort 40-50 meter mellom ham og de andre.

Gjert Ingebrigtsen likte også hinderpasseringene.

– Det så rett og slett veldig bra ut. Det er den tredje typen løp han gjør med en sånn type hinder, sier han.

Jakob har hatt et knallhardt program i Italia, men Gjert bedyrer at han aldri var i tvil om at finalen i 3000 meter hinder kom til å gå rette veien.

– Jeg har alltid troen på guttene mine. Jeg ser dem jo hver dag på trening, så det skulle jo bare mangle, sier han.

VM neste?

Femte til 13. august er det verdensmesterskap i friidrett i London. Ifølge Gjert Ingebrigtsen går påmeldingsfristen ut i morgen. Om Jakob blir med, er et åpent spørsmål.

– Det blir spennende å se hva slags valg han gjør. Han skal bestemme seg i løpet av kvelden eller i morgen formiddag. Hvis jeg ikke tar feil, er det da fristen går ut, sier far Gjert, som bedyrer at han er svært usikker på om Jakob kommer til å melde seg på eller ikke.

Men kvelden skal ikke bare brukes til å fundere over fremtiden.

– Det blir litt feiring i dag, røper Gjert.

Presseyndling

U20-EM har vært en berg-og-dalbane for Ingebrigtsen, fra torsdagens suverene prøve på 1500-meter, til lørdagens fall under 1500-meteren og den overlegne seieren under 3000-meteren få timer etterpå. I løpet av de få dagene mesterskapet har vart, har Jakob allerede rukket å bli en liten medieyndling.

– Han er et yndet objekt i pressesonen. Han er noe så sjeldent som en ung mann som snakker godt engelsk, sier Gjert.

– Jeg tror ikke det er veldig mange som følger med på friidrett i Europa som ikke vet hvem Jakob er. Eller i verden, for den del, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...