Gullsko til Jakob Ingebrigtsen

DOBBELTVINNER: Ingen var bedre i langdistanseløping i Norge i 2018. Junioren Jakob Ingebrigtse nhar derfor fått tildelt gullskoen som både beste senior og junior i 2018. Foto: Bjørn Johannessen/Kondis

Jakob Ingebrigtsen ble kåret til beste langdistanseløper i 2018 av organisasjonen Kondis. Jakob var den beste både blant seniorene og juniorene og fikk dermed to gullsko.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Allerede før helgens Idrettsgalla i DNB Arena, hvor Jakob er nominert til tre priser (årets navn, årets gjennombrudd og årets mannlige utøver), har Jakob Ingebrigtsen hanket inn flere priser. Den siste prisen i rekken; Gullskoen.

De beste langdistanseløperne tildeles gullsko av organisasjonen Kondis. Det var tett i toppen i senior herrer der også Jakobs brødre, Filip og Henrik Ingebrigtsen, løp på gode tider og oppnådde internasjonale medaljer.

Fjerde strake

Jakob Ingebrigtsen er bare 18 år, men i 2018 klarte han likevel å vinne juniorenes gullsko for fjerde gang. I tillegg tok han steget opp og sikret seg seniorskoen etter å ha blitt europamester på 5000m og tatt sin tredje strake gullmedalje i EM terrengløp for juniorer.

Men Jakob fikk kamp på målstreken av sine storebrødre Filip og Henrik. Det sier litt om den posisjonen Ingebrigtsen-familien har brakt norsk langdistanseløping i, når verken et EM-gull i terrengløp eller EM-sølv på 5000 m holder til å vinne gullskoen.

Beste kvinne ble Karoline Bjerkeli Grøvdal.

Det er styret i «Kondis, norsk organisasjon for kondisjonsidrett» som står bak kåringen som også omfatter årets junior- og veteranløper.

Vinnere av Kondis gylne løpesko for unge under 20 år ble, i tillegg til Jakob, Emma Kirkeberg Mørk. Kirkeberg Mørk vinner sin første og Ingebrigtsen sin fjerde junior-gullsko.

På veteransiden er det Nina Wavik Ytterstad og Kristen Aaby som går til topps i kåringen. Wavik Ytterstad vant gullskoen også i 2012, mens det er fjerde året på rad at Aaby blir årets veteranløper.

Høyt nivå gjennom sesongen

I kåringen av landets beste seniorløpere legges det vekt på gode tider, mesterskapsprestasjoner og evnen til å holde et høyt nivå gjennom hele sesongen på distanser fra 5000m og oppover. I juniorklassen er kriteriene de samme, men her teller distanser fra 3000m og oppover.

Prisen til årets veteranløper (40 år +) tildeles beste resultat målt etter de internasjonale veterantabellene, uttrykt i prosent av verdensrekordnivå. Distanser fra 5km og oppover teller, og resultatene vurderes etter WMA-tabellene som gjør at en kan sammenligne resultater på tvers av alder og distanse.

Bare løpere som har bodd lenge nok i Norge og er startberettiget i NM, er med i kåringen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...