Sandnesposten A/S

Gunn-Rita vant Nordsjørittet overlegent

Nå satser hun mot VM på landevei

SATSER MOT VM: 44 år gamle Gunn-Rita Dahle Flesjå sier målet er i komme med i VM-troppen til mesterskapet som skal skje i Bergen. Foto: Frode Olsen

På tross av brist i et ribbein og forslått kne, hadde Gunn-Rita få problemer med å vinne Nordsjørittet. Snart begynner kampen om å komme med i den norske troppen til VM i Bergen i september.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 11.06.2017 kl 10:22

Allerede i den første skogen stakk Gunn-Rita Dahle Flesjå fra de andre elitejentene i Nordsjørittet. Selv om det var tidlig i løpet bestemte hun seg for å tråkke til med det hun hadde av krefter.

– Jeg utnyttet erfaringen fra terrengsykling for det jeg kunne. Jeg var litt redd for å stikke fra de andre såpass tidlig, men avstanden holdt heldigvis helt til mål, sier 44-åringen.

Gunn-Rita Dahle Flesjå forteller at hun var usikker på formen. Et bristet ribbein og forslått kne ga henne småtrøbbel.

– Jeg var nedpå et par ganger i skogen, og det kjentes smertefullt. Det var ganske så gjørmete i enkelte partier, sier vinneren og holder seg til brystkassen.

VM i Bergen

I september arrangeres det VM i landeveisritt i Bergen. Dahle Flesjå innrømmer at hun har som et mål om å komme med i den norske troppen.

– Om jeg blir tatt ut får jeg vite like i forkant av VM. I juli skal jeg delta i «Thuringen rundfahrt der Frauen». Mine sjanser til å komme med i VM troppen som skal representere Norge i Bergen, ligger i gode nok resultater i Tyskland. Ritter går over åtte etapper. Jeg har vært med tidligere år, og løypeprofilene passer meg. Ellers er det Tour of Norway, men det er flatt og passer meg dårligere, sier hun.

Gunn-Rita Dahle Flesjå vant på tiden 4.34.09. Det var 14 minutter før Hildegunn Hjertrud Hovdenak som tok 2. plassen. Fjorårets vinner, Susanne Andersen, ble nummer tre hele 18 minutter bak Gunn Rita Dahle Flesjå.

Herreavdelingen ble vunnet av Ole Hem fra Hadeland. Han syklet samme løype på 3.57.15.

I turrittet ble to personer fraktet til sykehus etter å ha mottatt hjerte/lunge-redning i løypene.

Odd B Skjærseth i Nordsjørittet melder like etter klokken 17.00 at det etter forholdene skal stå bra til med syklistene.

SMIL: Gunn-Rita Dahle i målområdet etter seieren i Nordsjørittet. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...