Dagens gauk: Gunnar dyrkar utvandrarhistorie

AMERIKA-VENN: Gunnar Risa er aktiv i Sons of Norway. I år er lokalavdelinga Sandnes og Jæren 20 år. Foto: Borghild Gudmestad

Gunnar Risa har mange turar til USA bak seg, neste veke blir det jubileumsmøte med Sons of Norway, før det blir nok ein tur til «Unaiten».

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 21.05.2017 kl 17:00


– Kvifor blei du med i Sons of Norway?

– Eg hadde gått på fleire møte. Deretter blei eg spurt om å vera med som sekretær.

– Kva held de eigentleg på med?

– Sons of Norway er ein organisasjon for norsk-amerikanarar som jobbar med utvandrarhistorie. Me jobbar også med slektsgransking. Organisasjonen har medlemar i USA, Canada og Norge. Dei fleste møta har me på Bryne på grunn av lokale og økonomi. Me har mange føredrag, og møta våre begynner me alltid med å syngja nasjonalsongen til USA, Canada og Norge. Neste møte skal handla om nye ting rundt skipet «Restauration», som reiste til USA i 1825. Me har også arrangert fleire turar til USA. Møta er opne for alle.

– Amerika er bra, men kva liker du best med Sandnes?

– Ein by med masse storleik. Eg bur veldig sentralt med alt rundt meg. Eg er ikkje avhengig av bil.

– Kva liker du minst?

– Ikkje noko spesielt …

– Har du ein favorittstad i byen?

– Fleire plassar som Arboreet, Sandvedparken og kulturhuset. Høle. Det er vanskeleg å setja stader opp mot kvarandre.

– Kva er det få eller ingen veit om deg?

– Eg trur ikkje eg har noko spesielt å skjula.

– Viss du hadde vore ordførar for ein dag, kva ville du gjort?

– Nei, kva ville eg gjort. Eg ville fått litt fortgang i ting, som til dømes i Oalsgata. Det har vore litt mykje fram og tilbake. Det er viktig å ta ei avgjerd og stå i det. Det gjeld også parkeringa på Ruten.

– Kva er vårteiknet for deg?

– Fuglesongen og at det sprett litt. Det blir litt grønt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...