Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Brannen ved Dalsnuten: – Gutt (14) har erkjent uforsiktig omgang med lighter

DRAMATISK: Sebattian Birkeland løper til flammene i et forsøk på å slukke. Foto: Frode Olsen

Klokken 14.18 var brannen ved Dalsnuten slukket, men mannskaper fra brannvesenet vil ha vakt utover ettermiddagen. 2000 barn og unge var i området da det begynte å brenne, men ingen har kommet til skade.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 03.05.2017 kl 20:13

DALSNUTEN: Det var like over klokken 11.00 onsdag formiddag at det ble meldt om brann ved Dalsnuten. Klokken 11.25 opplyste politiet at brannvesenet ikke hadde kontroll på flammene, og at det brant i et område på størrelsesorden 100 m x 15 meter.

– Det er fare for spredning, opplyste operasjonslederen i politiet da.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

BARM OG UNGE: 2000 barn og unge befinner seg i området. Foto: Frode Olsen

2000 åttendeklassinger befant seg i området i anledning DNTs årlige OPPTUR. Vitner opplyser til Sandnesposten at det ble hørt et smell i forkant av brannen. Drønnet ble etterfulgt av en røyksky, før det så startet å brenne.

Alle i sikkerhet

Klokken 11.20 ble det meldt om kraftig brann og flammer på opp mot to meter. Vitner fortalte til Sandnesposten at det skal ha blitt observert bruk av ild i området, men verken politi eller brannvesenet kunne på dette tidspunktet si noe om hva som hadde startet det hele.

Elevene og lærerne ble evakuert ned på sørsiden av Dalsnuten. Det ble også satt opp vakthold slik at ingen skulle kunne ta seg inn i brannområdet.

– Det viktigste for oss har naturligvis vært å få alle i sikkerhet, sa politiets innsatsleder Jone Rosnes til Sandnesposten i 12-tiden.

På dette tidspunktet ble det opplyst at alle var utenfor fare. Ifølge Henry Ove Berg i Rogaland brann og redning har det vært gunstige vindforhold i området i dag, og han sa rundt klokken 12 at han «tror dette går greit».

Gikk litt tid før brannvesenet hadde kontroll

Klokken 11.48 kunne imidlertid vaktleder Svein Nesse i Rogaland brann og redning fortelle at det fortsatt ikke var kontroll på brannen.

– Tre stasjoner pluss Rovers-gruppen til Speideren deltar i slukningsarbeidet i området. Vi har ikke kontroll ennå. Vi har forhåndsvarslet slukningshelikopteret om at det kan bli bruk for det, slik at det står i beredskap. Norsk Luftambulanse har også sveipet over området for oss, sa vaktleder Nesse da.

– Vet dere noe om hvordan brannen kan ha oppstått?

– Det spekulerer vi ikke i. Det er opp til politiet å finne ut, sa han.

Klokken 12.44 kunne politiet slå fast at brannvesenet endelig hadde kontroll på brannen.

– Slukkingen pågår fortsatt, men gunstig vindretning hjelper til, het det i meldingen fra Sør-Vest politidistrikt på dette tidspunktet.

– 14-åring erkjenner å ha forårsaket brannen

Litt senere onsdag ettermiddag varslet politiet at en 14-årig gutt hadde erkjent uforsiktig omgang med lighter og forårsaket brannen i området ved Dalsnuten. Han ble tatt hånd om av U-18 Sandnes og barnevern.

Klokken 14.18 kunne politiet slå fast at brannen i området ved Dalsnuten var slukket.

– Mannskaper fra brannvesenet vil imidlertid ha vakt utover ettermiddagen, meldte politiet da.

Foto: Frode Olsen

Foto: Frode Olsen

Foto: Frode Olsen

Foto: Frode Olsen

Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...