Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Hadia Tajik er trolljeger og stortingsrepresentant

NY I BYEN: Hadia Tajik er nestleder i Arbeiderpartiet og nyinnflyttet i Sandnes. Foto: Frode Olsen

Som utflyttet strandbu har hun et nostalgisk forhold til Høgsfjordferja, men som garvet politiker er hun også opptatt av at Ryfast må finansieres.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 18.08.2017 kl 06:27

Hvordan er hverdagen til en stortingsrepresentant?

– Den varierer veldig. Noen dager kan være møtetunge, mens andre dager er det mye reising, møter med folk, bedrifter og organisasjoner - og debatter med andre politikere. Det viktigste stortingsrepresentanter gjør er å vedta budsjettet til landet, vedta lover og forslag, og kontrollere regjeringens arbeid.

Hva er grunnen til at du engasjerte deg i politikken?

– Jeg meldte meg inn i AUF som 16-åring, fordi jeg var engasjert i skolepolitikk og antirasisme. Nå er engasjementet bredere, det handler særlig om at alle skal ha muligheten til å leve av egen inntekt. Ingenting gir så mye selvstendighet og verdighet.

Hva er den viktigste politiske saken som får for lite oppmerksomhet akkurat nå?

– Psykisk helse. Det er ofte enklere å snakke om fysisk helse, men å slite med for eksempel depresjoner er noe 20 til 30 prosent av befolkningen vil oppleve, én eller flere ganger. Å ha lavere terskel for å be om hjelp, en arbeidsgiver eller helsesøster som forstår deg, og selv ha økt kunnskap om psykisk helse vil hjelpe mange.

Du flyttet til Sandnes i vår. Hvor ofte er du hjemme?

– I perioder er jeg hjemme hver uke. I andre perioder går det noen uker imellom.

Hva ville du gjort hvis du var ordfører for en dag?

– Satset særlig på de yngste - barnehagebarna og elevene på de tidligste skoletrinnene. Vi har mye å hente på å sikre flere barnehagepedagoger blant de ansatte i barnehagen, og sette trykket på grunnleggende lese-, skrive-, og regneferdigheter så tidlig som mulig blant skoleelevene.

Som tidligere strandbu, hvor opptatt er du av å bevare ferjeforbindelsen over Høgsfjorden?

– Ferja har vært viktig for meg i hele min oppvekst i Bjørheimsbygd, og jeg skjønner at den fortsatt er viktig for mange. Samtidig som jeg har et nostalgisk forhold til ferja, mener jeg det er viktig å sikre økonomien til en tunnel som er vedtatt og blir bygget. Her er det viktig å finne en balansert løsning.

Hva er noe få eller ingen vet om deg?
– Jeg løp Trolljegerprøven på Sandnes med en venninne tidligere i år, og er glad i å løpe hinderløp i naturen.

Hvem var din barndoms helt?

– Min mor. Hun er fortsatt min helt.

Les også:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...