«Halve Eliteserien» vurderer Sandberg

ETTERTRAKTET: Det er ikke usannsynlig at Niklas Sandberg spiller i Eliteserien neste sesong. Foto: Rune Eikeland

Eliteserien ble ferdigspilt i helgen. Nå begynner dragkampen om å få signaturen til Niklas Sandberg (22).

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 28.11.2017 kl 14:21

I sommer bød Haugesund over én million kroner for Niklas Sandberg, men Ull/Kisa avslo. Nå stålsetter de seg for nye bud.

– Foreløpig er det stille og rolig, men jeg blir ikke overrasket om det kommer noen bud på Niklas, sier Ull/Kisa-trener Vegard Skogheim til Sandnesposten.

– Risikerer benken

Han mener Sandberg vil ha godt av ett år til i 1. divisjon, men innrømmer at det er stor fare for at det ikke skjer.

– Personlig mener jeg han har godt av et år til hos oss. Niklas har vært ekstremt god noen kamper og en veldig god bidragsyter for oss denne sesongen, men for utviklingen hans tror jeg det ville vært best å bli ett år til. Hvis han går til en eliteserieklubb, så kan han risikere å havne på benken, påpeker Skogheim.

– Når det er sagt, så har ikke jeg veldig mye jeg skulle ha sagt hvis det kommer et bud. Selv om jeg ikke er hundre prosent sikker på at han er klar for å ta nivået i Eliteserien, så er han en god spiller.

– Hvilken prislapp har Ull/Kisa satt på Niklas Sandberg?

– Hehe. Jeg tror ikke jeg skal si det høyt. Men budet fra Haugesund var for lavt, og han er nok ikke mindre verdt nå, selv om han bare har ett år igjen av kontrakten, tror Skogheim.

– Hvilke råd vil du gi Sandberg hvis han får muligheten i en større klubb?

– En ny klubb må ha en plan med ham, og det må være det riktige trappetrinnet sportslig. Det er for eksempel bedre å ta neste steg i Sandefjord, enn å gå rett til Rosenborg, for å si det på den måten.

Sju-åtte klubber

Imad El Hammichi er agenten til Niklas Sandberg. Han sier at interessen for hans klient er stor, og så mange som sju-åtte klubber skal ha forhørt seg.

– Det er helt naturlig at mange klubber vil ha Niklas etter den sesongen han har hatt. Det kom bud på ham i sommer, og jeg blir overrasket om det ikke kommer flere bud på ham nå etter sesongen, sier Imad El Hammichi.

– Hvor mye tror du Ull/Kisa vil kreve for spilleren?

– Han har mange målpoeng, elleve scoringer og ti målgivende pasninger bare i serien. Målpoeng koster penger, men jeg vil ikke spekulere i hvor mye han vil koste. Det er mange faktorer som spiller inn, og hvis det er flere klubber som er interessert, så kan det presse prisen opp, sier agenten, som legger til at det sportslige veier tyngst dersom det kommer inn bud.

– Niklas er klar for å prøve seg ett nivå høyere, men det må være i en klubb hvor han får spille, understreker han.

– Merker om treneren har troen

Sandberg vet hvilke klubber som har vist interesse for ham. Dersom Ull/Kisa aksepterer bud, vil praten mellom Sandberg og treneren til det aktuelle laget være helt avgjørende for en eventuell overgang.

– Man merker fort på treneren om han har troen på deg og hvordan han tenker. Det er viktig at jeg passer inn i spillestil og formasjon og at treneren har en plan med deg, sier Sandberg.

– Skogheim vil helst beholde deg ett år til og mener det vil være best for utviklingen din?

– Jeg forstår hva han mener, men jeg føler at jeg er klar. Man vet aldri om sjansen kommer igjen heller, så man må gripe den hvis den kommer.

– Velger du Sandefjord foran Rosenborg?

– Hehe, jeg hadde nok ikke klart å si nei til Rosenborg. Men nå har ikke de vist interesse heller, sier Sandberg og smiler.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...