Dagens gauk: Han feirer påske på et rumensk barnehjem

ANNERLEDES PÅSKETUR: Lars-Egil Vedø har tidligere samlet inn penger og sendt til bygging av et barnehjem i Bolivia.

Som tidligere juniorsoldat 
i Frelsesarmeen har Lars-Egil Vedø et nært forhold til 
påskehøytiden.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 09.04.2017 kl 08:55

– Tirsdag drar du til Romania i anledning en veldedighetsaksjon du arrangerer. Hva slags aksjon er dette, og hva tar du med deg nedover?

– Jeg skal til et barnehjem med rundt 400 barn og kvinner som er blitt mishandlet og som trenger alt av mye. Jeg tar med klær, leker og penger for å kjøpe mat og ting de trenger.

– Det var mye snakk om situasjonen på rumenske barnehjem på slutten av 90-tallet. Hvordan er situasjonen i dag?

– Situasjonen er omtrent den samme nå. Det er mer eller mindre ingen statlige støtteordninger så det meste som kommer inn er fra frivillige.

– Hvordan startet ditt engasjement for Romania?

– Det startet etter at jeg var der i 2016 i påsken og besøkte barna og bidro med mat og klær. Jeg har ikke tidligere vært involvert i denne type arbeid i Romania, men har samlet inn penger og sendt til bygging av barnehjem i Boliva.

– Hvordan opplever du viljen til å hjelpe andre her i Sandnes?

– Jeg har foreløpig ikke opplevd så veldig stor respons, men de som har bidratt har vist stor giverglede over mitt engasjement og vil fortsette å bidra videre framover.

– Hvis du hadde fått være sandnesordfører for en dag, hva ville du gjort?

– Da ville jeg satt i gang flere prosjekter blant barn og unge i Sandnes, spesielt i sentrumsområdet siden det for tiden ikke finnes nok tilbud til dem. Jeg ville også rost alle lokale ildsjeler og oppfordret folk til å bidra på flere måter.

– Hva liker du best med Sandnes?

– Byen er fantastisk. Her er det sentralt og du finner alt uten å måtte reise langt. Vi har natur, sjø, turløyper og flotte innbyggere.

– Hva liker du minst?

– Kommunens pengebruk, spesielt med tanke på å bygge nytt rådhus og den planlagte bussveien. Jeg ser også negativt på at det er brukt altfor lang tid på å gjøre Langgata ferdig.

– Påsken står for tur, hva slags planer har du?

– Jeg skal tilbringe påsken i Romania og bidra på barnehjemmet, det vil si kjøpe inn mat, klær, medisiner, ja, bidra med det som måtte behøves.

– Er du opptatt av påskehøytidens egentlige budskap?

– Som tidligere juniorsoldat og musikant i Frelsesarmeen, må jeg jo kunne si at dette er noe som fremdeles praktiseres. For meg er påsken en absolutt høytid, og hva kan man bruke den bedre til enn å hjelpe andre?

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...