Han leter etter menn uten jobb som vil ha læreplass og fagbrev

LÆREPLASS: Vidar Kringlemoen fra Menn i Helse kan tilby ni læreplasser i Sandnes og ytterligere 21 i Stavanger og Sola. Foto: Privat

I Sandnes står det ni læreplasser klare og venter på de rette mennene mellom 25 og 55.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

JOBB: Vidar Kringlemoen kaller inn til informasjonsmøter i Stavanger 9. februar. Der kan han lokke så og si alle som møter fram jobbintervjuer. De heldigste kan ende opp med fagbrev i løpet av to og et halvt til tre år. Flere av læreplassene er i Sandnes.

– Vi er på jakt etter menn mellom 25 og 55 år som av en eller annen grunn er i NAV-systemet som er på jakt etter nye muligheter og tenker at å jobbe i helsevesenet er noe for dem, sier Kringlemoen. Han er fylkeskoordinator for Menn i Helse Rogaland.

Voksne menn med livserfaring

Menn i Helse er et samarbeid mellom KS, helsedirektoratet, fylkeskommunen og NAV. Siktemålet er å få flere men inn i en bransje med veldig høy kvinneandel. Det er også en bransje som trenger arbeidskraft. Beregninger fra SSB viser at behovet vil øke om får år. I 2035 kan det ifølge Kringlemoen mangle 57.000 helsefagarbeidere på landsbasis.

– Det er et kvinnedominert yrke, men halvparten av alle de som er på sykehjem er jo menn. Og alle, både kvinner og menn, opplever det at det kommer voksne menn med livserfaring inn som noe positivt. Forskning viser også at det er bra for arbeidsmiljøet. I det hele tatt er det en kjempegevinst for samfunnet, mener Kringlemoen.

Det mener tydeligvis kommunene Stavanger, Sola og Sandnes tydeligvis også, for de stiller med læreplasser. I Sandnes blir ni plasser stilt til rådighet; Byhagen, Lura og Åse- bo og aktivitetssenter stiller med tre plasser og tre veiledere hver. Sola stiller med fire plasser, og Stavanger med 17. Men konkurransen er knallhard for få en av disse.

– Alle som ønsker det får komme på intervju den første uken i mars. Det eneste kravet vi stiller er at de må ha vært rusfrie de fem siste årene, og kunne legge fram en politiattest. Etter intervjuet velger vi de 30 beste.

Får sommerjobb

De 30 mennene som blir plukket ut til prosjektet får tittelen helserekrutt. En helserekrutt skal gjennom en utprøvingspraksis på sykehjem i 12 uker. Etter det vil praksisplassene i smråd med Menn i Helse plukke ut 20 av dem, som vil få tilbud om sommerjobb og deretter skoleplass i 10 måneder. I tillegg er det mye praksis og læretid. Etter to og et halvt til tre år er målet fagbrev som helsefagarbeider. Underveis er økonomien sikret gjennom ytelser fra Nav og lønn fra kommunen.

– Det er ikke bare jobb, men de skal også på skolebenken og ta VG1 og VG2 i helsefagarbeid i løpet av et år. Det er et komprimert løp som krever mye av den enkelte mann, sier Kringlemoen.

Informasjonsmøtene holdes torsdag 9. februar på Mulighetsterminalen i Nedre Strandgate i Stavanger. Det første møtet er fra 10.00 til 12.00, og det andre er fra 13.00 til 15.00.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...