Han produserer glatt 20 gjerdeklyvere om dagen

LETTERE: Gjerdeklyvere og hundegrinder gjør mange turer i Rogaland betraktelig lettere. Alpinraj Athans og kollegaene ved treavdelingen «Trebra» ved Sandnes Pro-Service på Hana står for store deler av produksjonen i fylket. Foto: Andreas Dirdal Kydland

Har du vært på tur i området, er sjansen stor for at du har klatret over en gjerdeklyver laget av Alpinraj Athans ved Sandnes Pro-Service.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

– Jeg lager lett 20 stykker på en dag, forteller Alpinraj Athans ved treavdelingen «Trebra» ved Sandnes Pro-Service på Hana, mens han beundrer én av mange gjerdeklyvere den ivrige gjengen på Hana har snekret sammen.

Sandnes Pro-Service lager nemlig gjerdeklyvere og hundegrinder som deles ut gratis til bønder som vil legge til rette for at turgåere kan komme seg over gjerder uten å måtte klatre over gjerder. Du ser dem over hele fylket, de stigelignende trappene som gjør at du lett kommer deg over gjerder.

– Dessverre ser vi ofte at folk klipper hull i gjerdene, noe som fører til at dyrene som beiter bak stikker av, sier skogbrukssjef og viltansvarlig i Sandnes kommune, Arnt Mørkesdal.

Derfor har Fylkesmannen i Rogaland i flere år støttet innkjøp av gjerdeklyvere og hundegrinder til blant annet bønder i Rogaland med gjerder i tur- og beiteområder.

– For bøndene er dette helt gratis. De må bare sende en søknad til kommunen, forteller Ragnhild Hole som er rådgiver ved Fylkesmannen i Rogalands landbruksavdeling.

Og pågangen er stor. Alpinraj Athans og resten av kollegaene ved treavdelingen på Sandnes Pro-Service på Hana produserer ukentlig gjerdeklyvere og hundegrinder.

– Når jeg selv er ute på tur, ser jeg titt og ofte gjerdeklyvere jeg har vært med og lage.

– Vi skal hele tiden ha et lager tilgjengelig for Fylkesmannen. Plutselig kommer det en stor bestilling, og da kan vi levere nokså umiddelbart, forteller Lars Heskestad som er avdelingsleder ved Trebra.

Rådgiver Ragnhild Hole forteller at Fylkesmannens landbrukskontor de siste årene har støttet gjerdeklyvere og hundegrinder for rundt to millioner kroner i Rogaland.

– For oss er dette et prosjekt som gjør det lettere for folk å ta i bruk de mange flotte turområdene vi har i fylket, sier Hole.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...