Hanningtons skole trenger utstyr til elevene

BASAR: Lørdag arrangerer Hannington Muweesi basar til inntekt for allmennfag- og håndverksskolen han har vært med å starte i Uganda. Foto: Andreas Kydland

De siste årene har 
Hannington Muweesi fått bygget en skole i hjem-
landet Uganda. Til helgen arrangeres basar på 
Varatun Gård som blant 
annet skal finansiere utstyr til skolen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

– Elevene ved skolen trenger både symaskiner, frisørutstyr, generator og annet utstyr, forteller Hannington Muweesi fra Uganda.

De siste årene har han jobbet mye med å få inn penger til et skoleprosjekt i hjemlandet sitt. Store deler av skolen er nå bygget og undervisningen har allerede pågått en stund. Skolen er en allmenfag- og håndverksskole og har for tiden 82 studenter.

Disse kommer fra både nærområdet og lenger vekke. Derfor er det bygget både jente- og gutteinternat som gjør at elevene langveisfra kan bo ved skolen.

Trenger utstyr

– Men skolen trenger mer utstyr til elevene i undervisningen, forteller Muweesi.

Derfor arrangerer han til helgen basar på Varatun Gård hvor alt som kommer inn går til nettopp skoleprosjektet i hjemlandet.

– Vi har fått inn utrolig mye fint fra både butikker og forskjellige kunstnere. Det blir med andre ord muligheter for å vinne flotte premier, forteller Muweesi som avslører at det i tillegg til kaffe og kaker også blir salg av chapati, dersom alt går etter planen.

Muweesi kom selv til Norge i 2005 som teologistudent. Ideen om å etablere en skole i Mityana-distriktet i sentral-Uganda oppstod raskt, og etter noen år på tegnebrettet ble stadig mer av drømmen realisert. Han har tidligere arrangert loppemarked og kunstnerkafé til inntekt for skolen, som i tillegg til å drive med viktig utdanning av unge mennesker også gir drikkevann til nærområdet.

Tørketid

Tre vanntanker med kapasitet til 12.000 liter samler nemlig sammen regnvann og forsyner skolen og nærområdet med vann.

– Etter seks måneders tørke i Uganda, var det ikke tomt i vanntankene. På sikt ønsker vi enda større kapasitet, sier Muweesi, som legger til at regntiden nylig har startet, noe som byr på matutfordringer siden deler av landbruket har fått for mye vann.

Lørdagens basar starter klokken 11 på Varatun Gård. Alle inntekter går til Foundation for supporting and empowering the needy (Fosen), som drifter skolen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...