Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Omreisende komedie ble rundstjålet i Lyngdal: Håper å unngå ny kollaps i Sandnes

KOMEDIE: Riksteateret kommer med forestillingen «Kollaps i kulissene». Da den omreisende truppen var i Lyngdal, ble de frastjålet rekvisittene. Foto: Riksteateret

I Lyngdal ble rekvisittene stjålet, men når Riksteaterets komedie «Kollaps i kulissene» kommer i helgen, håper man å unngå at forestillingen blir rammet av tilsvarende tragiske omstendigheter.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Da forestillingen «Kollaps i kulissene» ble satt opp i Lyngdal, ble teatret rundstjålet. Dermed ble hele forestilingen av avlyst i mangel av rekvisitter. Folk måtte gå hjem.

VG skrev om den leie hendelsen: Det ble kollaps på ordentlig da suksessforestillingen «Kollaps i kulissene» ble utsatt for tyveri kort tid før forestillingen.

– Alt som kan gå galt går galt i stykket, og det var nettopp det som skjedde rett før kveldens forestilling på Lyngdal kulturhus, forklarer Mette Hægeland Blom, informasjonssjef ved Riksteatret til VG.

På kamera

Politiet ble raskt koblet på saken, men da forestillingen skulle starte hadde man hverken fått tak i gjerningsmann eller rekvisitter.

Ifølge Lyngdals Avis, vet politiet nå hvem som stjal rekvisittene. Vedkommende ble nemlig fanget opp av et overvåkingskamera.

– Vi hadde ransaking i går, men vi har ikke pågrepet noen personer ennå. Vi har en person som vi ønsker å komme i kontakt med, en kvinne i 30-årene, som vi oppfordrer sterkt til å melde seg. Da vil hun bli behandlet på en mildere måte av lensmannen, sier lensmann Anne Margrethe Ruud til Lyngdals Avis.

Til Sandnes

Riksteateret kommer med stykket til Sandnes lørdag og søndag, og da skal det ikke være meldt om trøbbel hverken med kulisser eller rekvisitter. Hege Schøyen og Ingar Helge Gimle er to av skuespillerne i oppsetningen.

- Publikum kan glede seg. Her er det bare å sette seg tilbake og humre fra begynnelse til slutt, sier Hege Schøyen.

«Kollaps i kulissene» handler om et ubehjelpelig amatørteaterlag som skal sette opp et klassisk krimmysterium i ekte Agatha Christie-stil. Det aller meste går galt, men forhåpentligvis ikke i Sandnes.

Og i Lyngdal jobbes det nå for å få rettet opp i skuffelsen fra sist gang. Målet er nemlig å få satt stykket opp igjen i april. Denne gangen forhåpentligvis uten overraskende vendinger som ikke står i manus.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...