Klar for ny aktivitetdag: – Håper både eldre og yngre stiller

AKTIVITETSDAG: Leder Aase-Brit Borsheim i Sandnes Eldreråd inviterer både gammel og ung til spennende aktiviteter i Skeianetunet og Sandnvedparken førstkommende tirsdag. Foto: Trond Eirik Olsen

Førstkommende tirsdag blir det igjen aktivitetsdag ved Skeianetunet og i Sandvedparken.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

AKTIVITETSDAG: – Det er nå femte gang vi arrangerer en slik dag og med tanke på det gode oppmøtet som har vært tidligere blir det nok heller ikke siste gang. Vi regner med godt frammøte, sier leder Aase-Brit Borsheim i Sandnes Eldreråd.

Flere generasjoner

Tirsdag neste uke inviterer Borsheim og Sandnes Eldreråd både unge og gamle til å delta i en aktivitetsløype som får oppstart ved Skeianetunet. Løypen er laget av elever fra helsefagarbeider linjen på Gand Videregående skole og tilrettelagt slik at alle grupper har mulighet til å delta.

– I tillegg til løypen blir det oppvisning av Sandnes seniordans-gruppe og de som måtte ønske det vil også få muligheten til å ta seg en svingom eller delta i polonese til trekkspillmusikk av Øystein Ro. Elevene fra Gand vil også servere kaffe med noe attåt, sier Borsheim og fortsetter:

– Ting er tilrettelagt for eldre, men vi håper også at mange vil ta med seg barn, barnebarn eller andre yngre de kjenner. Sosialt samvær og lett trim på tvers av generasjonene er alltid motiverende. Dagen er også en gylden mulighet til å få folk som ellers beveger seg lite ut av en passiv tilværelse. Målet er at dette skal være balsam for både kropp og sjel.

Sentral plassering

Aktivitetsdagen arrangeres i sammenheng med at 10. mai er Verdens Aktivitetsdag. Denne dagen ble innstiftet av Verdens Helseorganisasjon (WHO) og daværende generaldirektør Gro Harlem Brundtland i 2003.

Borsheim forteller at man tidligere år har forsøkt å ha aktivitetsløypen lengre sør i Sandvedparken, uten at dette har vært samme suksess.

– De to siste årene har vi hatt det i nord Sandnvedparken i nærheten av Skeianetunet og kommer nok til å fortsette med det. Ikke minst fordi plassen er mer sentralt og dermed lettere å ta seg fram til. Området er også svært velegnet til et arrangement av denne typen. Med Skeianetunet har vi også åpne toalettfasiliteter, sier hun.

Årlig tradisjon

Det er bare en ting Borsheim ikke kan gi garantier for.

– Været er alltid en usikkerhetsfaktor, men vi satser på godvær med sol. Uansett bør folk kle seg etter forholdene og skulle det mot formodning bli skikkelig dårlig vær har vi muligheten til å trekke innendørs i Skeianetunet, sier hun.

– Blir aktivitetsdagen nå en årlig tradisjon?

– Ja, det håper og tror vi. Responsen fra de som har deltatt tidligere har vært kjempegod og utviklingen går i retning av at det stadig kommer flere folk. I fjor var vi over 100 stykker man når det er sagt har vi ennå god plass, sier Borsheim.
Arrangementet er fra klokken 13.00 til 15.00. Frammøte blir på Skeianetunet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...