Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Har designet en egen Norestraen-kofte

NORESTRAEN: Her er designer Helen Olsen iført sin nye «Norestraen-kofte». Foto: Privat

Helen Olsen står bak den nye Norestraen-kofta som lanseres 30. oktober. Inspirasjonen til mønsteret fikk hun i sitt eget nabolag.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 15.10.2017 kl 12:22

DESIGN: – Det er en veldig stor og rik tradisjon på mønster i hele Norge, men i Sandnes er det ikke så mye. Det finnes eksempelvis ikke en egen Sandnes-kofte, sier Helen Olsen til Sandnesposten.

Dette er hun i ferd med å gjøre noe med, men i første omgang er det Norestraen hun har tatt utgangspunkt i.

Lokal inspirasjon

– Ja, jeg bor jo her. Dette er den fineste plassen i hele Sandnes, sier hun med et smil.

Og sporene fra eget lokalområde kan sees i den nye kofta.

– Jeg har tatt utgangspunkt i det som var starten for Sandnes. Norestraen var en liten, men viktig plass. Jeg har ønsket å lage noe som representerer området, og da er teglsteinen, leira og keramikken viktig. Det samme har de verneverdige husene med skrått mønetak vært, samt jernbanen som går gjennom området, sier hun.

Stiller ut hos Nancy

Mønsteret til «Norestraen-kofta» blir tilgjengelig fra og med 30. oktober.

– Denne dagen stilles kofta ut hos Nancys strikkestove. Mønsteret blir lagt ut for salg samme dag, sier Olsen, eller «Filletante på Norestraen» som hun kaller seg og sin hobby.

Respons og tilbakemelding har hun allerede fått på det nye designet.

– Jeg har hatt noen bilder ute på Facebook, og det er en del som har vist interesse for mønsteret.

Lokale materialer

De som ønsker å strikke sin egen kofte, får en klar anbefaling fra designeren.

– Dette er jo et lokalt produkt, og da er jeg også opptatt av at man bruker lokale materialer. Til Norestraen-kofta anbefales derfor Alpakka fra Sandnes garn, sier hun.

Selv bedyrer designeren at klesdesignet er en hobby, noe hun gjør for skøy. Men de videre planene er likevel ganske store.

– Jeg har planer om en bok, men det blir lenge til. Akkurat nå holder jeg på med en sykkelkofte som skal gjenspeile Sandnes som sykkelbyen. Den er snart ferdig, sier hun.

NORESTRAEN: Her er designer Helen Olsen iført sin nye «Norestraen-kofte». Foto: Privat

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...