Har du en hemmelighet?

SEXOLOG: Samlivsblogger Marte Andersen Jacobsen deler sine råd med Sandnespostens lesere hver 14. dag.

«Det er ikke uvanlig at vi forelsker oss i andre enn partneren eller fantaserer om andre», skriver Sandnespostens samlivsblogger.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

SAMLIVSBLOGGEN: Er du i et heterofilt forhold, men tenner på andre eller personer med samme kjønn, men tør ikke fortelle din kjæreste dette?

Det er ikke uvanlig at par har ulike preferanser når det gjelder seksualiteten. Selv om vi er i et fast forhold er det ikke uvanlig at vi forelsker oss i andre enn partneren eller fantaserer om andre.

Så lenge det er en fantasi, er det ikke utroskap.

Noen kan oppleve skam i forbindelse med disse tankene og disse tenningsmønstrene. De kan også oppdages på ulike i stadier i livet. Hvordan det forvaltes er ulikt og noen forvalter disse tankemønstrene ved å bruke porno.

Andre kan bruke disse fantasiene når de har sex med partneren, men utenom å fortelle noe om dette. De tror at partneren vil gjøre det slutt med dem hvis de får vite dette. Flere får problemer i seksuallivet siden det blir vanskelig å forvalte dette når det er skam og usikkerhet knyttet til partneren.

Noen unngår intimitet fordi de blir usikre på seg selv og omgivelsene. Jeg mener det er viktig å se at seksualiteten også endrer seg i ulike faser. Jo mer vi undertrykker hvem vi er og våre lyster, jo vanskeligere vil det være å være et helt menneske.

I de aller fleste forhold er det slik at vi må takle ulikheter. Vi må faktisk takle at vår partner kan ha seksuelle lyster som ikke bare involverer oss. Så lenge det er en fantasi er det ikke utroskap. Da kan det være at partneren må jobbe med sin egen usikkerhet og at paret må finne ut av dette sammen.

Disse problemstillingene
kommer ofte opp på kontoret mitt. Det å godta sin egen seksualitet er et viktig steg til et godt seksualliv. Besøk gjerne min hjemmeside www.sexolog-maj.no for mer.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...