Har du sett «ormen» i Gandsfjorden?

SJØORM?: Tirsdag ettermiddag pågikk arbeidet med å legge ut denne «sjøormen» i Gandsfjorden. Foto: Andreas Dirdal Kydland

Snart senkes «ormen» til havets bunn.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Flere lesere har tipset Sandnesposten om et langt rør som strekker seg langt ut i Gandsfjorden tirsdag.

Prosjektleder Benjamin Knupper i Lyse Neo har svaret på hva den lange «ormen» er for noe.

– Dette er en overføringspumpeledning som kommer fra Forus Øst som skal gå inn til Havneparken. Vi henter kaldt vann fra Forus Øst på 107 meters dybde og skal pumpe dette videre til Havneparken hvor det brukes til nedkjøling i næringsbygg. På 107 meters dybde har vannet en stabil temperatur på rundt 7,5 grader året rundt, forteller Knupper.

Ledningen som kommer inn til Havneparken er totalt rundt 4,5 kilometer lang. Tirsdag ettermiddag holdt arbeidet med å legge ut ledningen fortsatt på. Når dette er gjort, skal ledningen senkes til bunnen av Gandsfjorden.

Du kan lese mer om kjøleprosjektet til Lyse Neo her.

FJERNKJØLING: Lyse Neo forteller at «sjøormen» er en del av et stort miljøprosjekt i Havneparken. Foto: Andreas Dirdal Kydland

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...