Harald (24) har fått fast jobb i Carte Blanche

TIL SANDNES: Dansar Harald Beharie (24) frå Sandnes har akkurat fått fast jobb i dansekompaniet Carte Blanche. Onsdag kveld kjem han heim med performance med sitt eige dansekompani. Foto: Yaniv Cohen

Harald Beharie (24) frå Hana har fått fast stilling som dansar i Carte Blanche. Onsdag kjem han med eige 
dansekompani til Sandnes.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 10.05.2017 kl 14:06

Dyktige Harald Beharie frå Hana var i Sandnes i fjor og dansa med dansekompaniet Carte Blanche. Då var han aspirant i Carte Blanche. Nå har han takka ja til fast jobb i same kompani, noko som er eit nålauge å få til i Norge.

Hooman Sharifi er sjefen for Carte Blanche, og rosar Beharie sitt talent.

– Eg har følgt Beharie lenge. Han er utruleg talentfull og utruleg dyktig. Han veit korleis han skal gå inn i prosjekta, driva dei fram. Han er ein veldig intelligent kroppsleg dansar, fantastisk uttrykksfull, fortel Sharifi.

HELDIG: – Det er ein heilt fantastisk moglegheit å få. Eg kjenner meg veldig privilegert, seier Harald Beharie om å ha fått fast jobb i Carte Blanche. Foto: Joachim Steinbru

– Heldig

Sjølv er Beharie svært glad for jobben han nå har fått.

– Det er ein heilt fantastisk moglegheit å få. Eg kjenner meg veldig privilegert.

Beharie har bevega seg raskt i dansekarrieren sidan han starta dansestudiar i Oslo som 15-åring. I 2015 blei han aspirant i Carte Blanche i Bergen. Etter dette for han tilbake til Oslo for å jobba som frilansar. Men nå drar han tilbake til vestlandshovudstaden for å jobba for fullt for Carte Blanche.

Sandnes

Han og to andre elevar han studerte med på Kunsthøyskolen i Oslo driv dansekompaniet De Naive. I det siste har dei reist i Norge med denne forestillinga.

– Det har vore ein miniturné i vinter, blant anna på Dansekunst i Grenland.

Denne performancen blir sett opp på Kinokino onsdag kveld. Teamet er blant anna korleis ein skal eller kan opptre i sosiale samanhengar.

Han synest det er gøy å stå til ansvar for sitt eige kompani.

– Ja, det er kjekt å jobba saman, stå til ansvar for det ein lagar. Det er veldig lærerikt.

Mange prosjekt

Det er fyrst i november den dyktige dansaren begynner i fast stilling i Bergen. Men det er ikkje stille før det.

– Eg jobbar også med eit anna prosjekt i De Naive, det er eit forprosjekt til ei anna framsyning. I juni skal eg jobba med koreograf Ingri Fiksdal. I tillegg har eg litt eigne prosjekt, fortel Beharie.

Beharie har ennå som mål om å bli koreograf ein gong i framtida.

– Ja, eg drøymer om det. Nyleg var eg på Koreografilaboratoriet på Dansens Hus og hadde ei visning der.

Men onsdag er det Sandnes som står for tur.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...