Harald hadde lunsj med Sir Alex

LUNSJ MED LEGENDE: Harald Dyskeland (t.h.) sammen med sitt store forbilde Sir Alex Ferguson. Foto: Privat

Harald Dyskeland (43) er ildsjel i Sandnes Ulf og 
lidenskapelig Manchester United-fan. Forrige uke var 
han Ole Gunnar Solskjærs æresgjest og fikk møte 
selveste Sir Alex Ferguson.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Vi spoler tiden tilbake til 16. oktober. Sandnes Ulf er vertskap for Ull/Kisa i årets siste hjemmekamp i Obosligaen. Sikkerhetssjef Harald Dyskeland er som vanlig på plass som frivillig, klar til å gjøre en innsats for klubben han har vært en del av i nesten 40 år.

Men akkurat denne søndagen ville han egentlig bare være hjemme. Og det med god grunn. Men så insisterte samboeren på at han skulle gå likevel. Det samme gjorde arrangementsjef Tommy Hansen Reiestad. Klubbens daglige leder Tom Rune Espedal, bestekompisen, ville også gjerne se ham på stadion.

Og da stiller Harald Dyskeland opp. Som han alltid gjør.

Selv når han egentlig ikke vil.

Tre dager etter en ny runde med cellegift.

– Jeg tar cellegift annen hver uke og dette var min dårlige helg, forteller Dyskeland.

Overraskelsen

På stadion lusket et TV-team rundt Dyskeland og de andre frivillige. Dette ville sikkerhetssjefen vite hva var, og fikk til svar at det var til en reklamefilm om Obosligaen. Dyskeland trippet nervøst og håpte han slapp å bli intervjuet, men da lagene gikk til pause ble han bedt om å bli med utenfor for et raskt intervju.

– Jeg hadde ikke lyst, for jeg fryser ekstra mye etter cellegiften. Men de klarte å overtale meg. Da jeg kom ut dukket plutselig Ole Gunnar Solskjær opp på storskjermen og nevnte mitt navn, forteller Dyskeland.

– Da gikk det opp for meg at de hadde rundlurt meg, sier han og smiler.

Overraskelsen ble ikke mindre da Solskjær – med hele stadion som tilhørere – inviterte ham på lunsj sammen med Manchester Uniteds legendariske manager; Sir Alex Ferguson.

– Jeg fattet aldri mistanke. De lurte meg skikkelig godt og det er det råeste noen har gjort for meg. Det er helt sprøtt å tenke på, forteller han rørt – over en måned senere.

Overraskelsen ble filmet og lagt ut på facebook og videoen har fått hele 176.000 visninger.

– I utgangspunktet ville jeg ikke stå fram med historien. Men når dette kom, så var det ikke så lett å unngå. Det har jo tatt helt av på sosiale medier.

– Helt skjelven

Invitasjonen kom som et resultat av samarbeidet mellom Kreftforeningen og Oslo Business Forum, der Sir Alex Ferguson holdt foredrag torsdag i forrige uke. Og i salen satt Harald Dyskeland sammen med bestekompisen.

– Hva synes du om oppmerksomheten du har fått?

– Det er uvant, men også veldig kjekt å se hvor mye folk bryr seg. De viste videoen på Oslo Business Forum også, og det var utrolig mange som ville ta meg i hånda og gi meg en klapp på skulderen i pausen. Jeg håper dette kan være til inspirasjon for andre frivillige i idretts-Norge.

I pausen kom Sir Alex Ferguson bort for å slå av en prat med Dyskeland. Managerlegenden snakket i et kvarter, men det føltes som to minutter, ifølge Dyskeland.

– Jeg var utrolig nervøs og helt skjelven. Men han var utrolig lett å snakke med. Veldig jordnær.

– Hva snakket dere om?

– Jeg fortalte blant annet at jeg hadde spilt mot Solskjær da vi var 14-15 år. Mot Clausenengen i uoffisielt NM og vi vant 4-0 eller 5-0. Ferguson snakket blant annet om at han ikke likte utviklingen med pengene i engelsk fotball. At det er blitt for kommersielt. Vi snakket om alt mulig.

– Hadde du forberedt noen spørsmål du ville stille ham?

– Nei. Jeg diskuterte med Tom Rune om jeg skulle ha noen spørsmål klar, men kom ikke på noe spesielt jeg lurte på. Men det trengte jeg tydeligvis ikke heller, siden det gått så bra som det gjorde.

Espedal beskriver en tydelig rørt bestekompis som snakket med Ferguson.

– Det var litt uvirkelig. Han var preget, men det var utrolig kjekt å se ham sammen med Ferguson, sier Espedal.

Nøkkelen til suksess

Ferguson fortalte også litt av hemmeligheten til hans suksess.

– Det første han gjorde var å lære navnene på alle som jobbet i klubben. Hver gang de vant en kamp eller trofeer, så skulle alle ta del i feiringen. Og det er jo litt sånn det er i Sandnes Ulf også. Man føler man er en del av noe. Alle blir sett, sier Dyskeland, som også er sportssjef rundt herrelaget i Sandnes Håndballklubb. Han har hatt pause fra denne oppgaven, men kommer til å involvere seg mer igjen når han får pause fra cellegiftkurene.

I morgen sitter han «ringside» i Nye Loen for å følge Sandnes i lokaloppgjøret mot Nærbø. Sandnes topper tabellen og ligger i øyeblikket an til et sensasjonelt opprykk.

– Det har jo gått helt fantastisk så langt denne sesongen, så den kampen må jeg bare få med meg. Jeg gleder meg.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...