– Hærverk og ulovligheter vil skade saken vår

ENGASJERER: Trolig var over 1000 personer ute i gatene onsdag for å demonstrere mot bomringen. 22. august ventes langt flere når to aksjoner arrangeres samtidig. Én på Sandved og én på bybrua i Stavanger. Foto: Frode Olsen

Flere tusen motstandere av bomringen ventes til de to aksjonene som avholdes på Sandved og bybrua i Stavanger neste uke.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Over 33.000 medlemmer er med i Facebook-gruppen «For vi som er imot bomringen i Sandnes og Stavanger». Mange av disse har allerede deltatt i flere demonstrasjoner mot bomringen.

Neste uke skal to aksjoner samkjøres. Én på Sandved, like ved Helgø Meny og en på bybrua i Stavanger. Begge klokken 18.

Sigurd Sjursen som startet Facebook-gruppen forteller om mye sinne blant motstanderne av bommen, men ber folk ta det ut innenfor det loven tillater.

– Frykter dere at noen kan ta loven i egne hender under aksjonene i Sandnes og Stavanger 22. august?

– Selvsagt har vi alltid det i bakhodet. Nå er det over 37.000 medlemmer i gruppen. Det finnes mye sinne der ute og vi kan ikke stå inne for hva den enkelte gjør og mener. Men vi oppfordrer selvsagt til at dette skal gå for seg i sømmelige former. Om noen begynner å knuse ruter, velte biler eller andre ulovligheter, vil det skade saken vår, og er selvsagt noe vi ikke ønsker, sier Sjursen.

De siste dagene har flere delt nyhetssaker fra årtusenskiftet da folk gikk løs på bomstasjoner i regionen, blant annet med baufil. I kommentarfeltene har flere tatt til orde for å gjøre noe lignende med de nye bomstasjonene.

Sjursen oppfordrer de som måtte gå med en slik idé om å legge ideen fra seg.

– Nå er det satt i gang en prosess som gjør at dette kan løses politisk og gjennom samtaler. Å bedrive hærverk og ulovligheter skader saken vår, så min klare oppfordring er at folk må la disse ideene ligge. Jeg oppfordrer heller folk til å delta på aksjonene i Sandnes og Stavanger 22. august og demonstrere mot bomringen.

– Hvor mange tror du møter opp?

– Jeg har fått det spørsmålet mange ganger det siste døgnet. Når det møtte over 1000 personer i regnværet onsdag, på en aksjon som bare hadde vært annonsert noen dager, kan det bli mange. Håpet er selvsagt at det blir flest mulig, sier Sjursen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...