Sandnesposten A/S

Håvard er Riska og Høles nye barneprest

NY BARNEPREST: Håvard Høie tok tidligere i høst fatt på sin nye arbeidshverdag som barneprest for Riska og Høle sokn. Foto: Privat

Etter tre år i Harstad flyttet Håvard Høie og kona nylig hjem igjen til Sandnes. Nå har Håvard tatt fatt på nye oppgaver som barneprest for Riska og Høle sokn.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 06.10.2018 kl 14:03

– Hva er de viktigste oppgavene til en barneprest?
– Det er jo å være en prest for barna i de soknene hvor jeg arbeider. I min stilling handler det om å invitere til ulike trosopplæringstiltak, være med på barneklubber og være en hjelp for de frivillige medarbeiderne som er engasjert i det opplegget vi har for barn og unge i kirka.

– Hvordan vil du beskrive aktivitetsnivået i Riska og Høle sokn?
– Jeg har ennå ikke fått oversikt over alt arbeidet som drives. Det sier jo noe om at det er mye som skjer og mange som er engasjerte. Jeg er også overrasket over hvor mange folk som er innom kirken på ulike aktiviteter i løpet av en uke. Det er ikke få.

– Du har arbeidet som prest i Harstad i tre år. Hvordan var det?
– Det var i Harstad jeg begynte som prest da jeg var ferdig utdannet for tre år siden. Jeg hadde noen veldig fine år der. Det var nok et litt roligere tempo i Harstad. Folk hadde ikke så hektiske dager. Jeg tror også mange rogalendinger har et godt forhold til Nord-Norge, for jeg møter flere som har bodd i nord en kortere periode og snakker varmt om tiden de hadde der.

– I Harstad ble du ved en anledning kontaktet av en konfirmant som ønsket velsignelse via Snapchat. Hvordan forholdt du deg til den forespørselen?
– Det var jo litt morsomt, men jeg gav ham jo selvfølgelig Guds velsignelse over Snapchat.

– Er ønske om prestelig nærvær gjennom sosiale medier noe som oppleves ofte?
– Nei, jeg vil nok ikke si det. Men det er jo kjekt når det skjer.

– Hva førte til at du ønsket å bli prest?
– Det var en lærer jeg hadde på videregående som spurte meg om jeg hadde tenkt på å bli prest. Ut fra den samtalen begynte vel tanken og modnes i meg. Jeg bestemte meg for å søke meg inn på studiet noen år etter dette.

– Hva gjør du når arbeidsdagen er over?
– Da er jeg med min datter på halvannet år. Ellers er jeg jo en lidenskapelig fotballfan. Liverpool er laget. Akkurat i disse dager, grubler jeg mye på hvilke bytter jeg skal gjøre på fantasy-laget mitt, som er et spill på nettet for fotballfans.

– Du kliner til med sju rette i lotto og vinner fem millioner kroner. Hva gjør du?
– Jeg har såpass mange økonomer i familien at jeg tror ikke jeg hadde turt annet enn å betale ned huslånet. Jeg ville nok også gitt noe til et godt formål og kanskje reist på en kjekk ferie med venner og familie.

– Har du et favorittområde i Sandnes?
– Det er få ting som er bedre i Sandnes enn å jogge i området rundt Dalsnuten, gjerne en varm sommerkveld. Jeg har en rute som går fra Fjogstadnuten via Dalsnuten til Eikenuten. Den kan jeg varmt anbefale.

– Har du et favorittord på Sandnes-dialekt?
– Det må jo være «Ke?». Jeg har en del venner fra Ryfylke som alltid har ertet meg for at jeg sier «Ke» og ikke «Ka» eller «Kæ», men en Sandnesgauk skal si «Ke».

– Favoritt-bibelvers?
– Det er Efeserne 2,8 «For av nåde er dere frelst, ved tro. Det er ikke deres eget verk, men Guds gave». Dette er jo et enkelt vers som sier så mye om hva den kristne tro handler om. Troen er en gave og et hvilested. Det er lett å glemme i en hektisk hverdag.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...