Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Heidi Bjerga ønsker fergedrift på Gandsfjorden

VIL SE FERGER: Heidi Bjerga vil sette inn ferge i skyttel mellom Lura og til andre siden av Gandsfjorden. Foto: Frode Olsen

Sosialistisk Venstreparti mener det er på tide å vurdere fergedrift i påvente av Gandsfjord bru. Den folkevalgte representanten i bystyret mener et slikt prosjekt kan realiseres raskt.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Torsdag skrev Sandnesposten om kommunens mulighetsstudie for nytt togstopp på Lura. Erlend Kristensen fra MDG jublet over alternativer som Luravika eller Norestraen nord. Han var ikke den eneste politikeren som mottok konklusjonen med glede. Heidi Bjerga forteller at flere togstopp på Jærbanen er noe SV har hatt på agendaen de siste ti årene.

– I den sammenhengen er vi likevel helt nødt for å se på strekningen Sandnes-Stavanger i samråd med de andre brukerne av Jærbanen. Det dreier seg om en strekning helt fra Egersund til Stavanger, hvor reisende ønsker kortest mulig reisetid, sier Bjerga.

Vil prioritere bru

SV-politikeren sier at den kommende bussveien vegg i vegg med toglinjene vil ta seg av de stoppene Miljøpartiet De Grønne savner i dagens rutenett for tog. Hun mener det er viktig at Sandnes ser helheten når kommende planer skal legges, men at et stopp på Lura vil være kjærkomment.

– Planleggingen må ikke gå på bekostning av bussveien og ikke minst Gandsfjord bru. Lura bydel vil i framtiden bli et viktig knutepunkt for regionen. Gandsfjord bru mellom Hana-siden og Lura, står øverst på vår prioriteringsliste, men det vil ta lang tid. De første planleggingsmidlene er ikke tilgjengelige før i 2032. Da sier det seg selv at det vil ta noen år etter 2032 før en bru eventuelt står ferdig, sier Heidi Bjerga.

Ønsker ferge

Heidi Bjerga løfter ideen om det i mellomtiden kan være fornuftig med midlertidig fergedrift mellom Hana og Lura. Hun ønsker først og fremst en elektrisk og muligens førerløs båt, som kan gå i skytteltrafikk over fjorden. Ordningen trenger ikke være langt unna.

– Slike båter er faktisk under produksjon. Alternativet kan være båttyper som allerede er i drift. På den måten kan det være mulig for dem som bor på andre siden å bli fraktet frem og tilbake raskt. Reisende kan dra videre med tog eller buss til ønsket destinasjon. Fergedrift over fjorden i påvente av bru vil føre mange mennesker forbi det som i dag er belastede veier, sier Bjerga.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...