«Heilt elektrisk» blant talentene på Ganddal

Talentene florerer i Ganddal bydel. Jubelen sto i taket da åtte finalister fra skolen kjempet om det gjeve trofeet i sin egen talentiade.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Iben Jacobsen fra 2. klasse sto helt alene på scenen og danset i et frenetisk tempo etter rytmene fra Markus og Martinus. Både dansingen og stemningen i salen sto i god stil til sangvalget, «Elektrisk».

Klassekameratene hadde klippet ut bokstavene i navnet hennes, og spratt på føttene i vill jubel da Iben var ferdig med sitt nummer. Tilropene fra gymsalen var virkelig fortjent. Det er jammen tøft gjort å danse helt alene på en scene foran så mange mennesker. Det var det flere som torde.

Med unntak av førsteklassingene, hadde de ulike trinnene kvalifisert seg til finalen gjennom flere runder. Til slutt sto åtte finalister klare på scenen, fordelt på 16 elever. Magiker Kevin Lunde var hentet inn som trekkplaster. Han satt også i dommerpanelet, og imponerte selvsagt salen med et aldri så lite tryllenummer.

– Dere er jammen så enormt flinke alle sammen at dere fortjener en ekstra applaus. Da jeg var på deres alder satt jeg for meg selv i skogen og lekte med plastfigurer, sier Kevin Lunde.

I dommerpanelet satt også primus motor for talentiaden, Ina Hegre. Da hun samlet gjengen på bakrommet hadde de en vanskelig oppgave foran seg. Det var likevel en gruppe som til slutt skilte seg ut fra de andre. Få har foreløpig hørt om bandet «The Fours», men dette er neppe siste gang de står på en scene sammen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

AC/DC: Sondre Solgård på gitar imponerte sammen med vokalist Kristoffer Skjæveland og Per Christian Sviland på trommer. Daniel Spanne hadde også stålkontroll på sin bassgitar. «The Fours» stakk av med seieren i talentiaden. Foto: Frode Olsen

Alle guttene er fan av den australske gruppen AC/DC. Sondre Solgård hadde helt lik gitar som originalen, Angus Young. Den ikoniske skoleuniformen med korte bukser hadde han også på seg. Faktene og bevegelsene var herlig innøvd. I tillegg spilte han meget bra. Det eneste som manglet var det lange håret, men dette er trolig en diskusjon Sondre Solgård har hatt med sine foreldre på kammerset mer enn én gang.

Originalvokalisten til AC/DC, Brian Johnson, har i lengre tid slitt med infeksjon på stemmebåndene. Det gjorde ikke kopien Kristoffer Skjæveland. Han lignet på en prikk, og æret sitt idol med perfekt AC/DC-stemme da gruppen klinket til med «Back in Black». Bassist Daniel Spanne og trommeslager Per Christian Sviland skal på ingen måte glemmes. Bunnsolid levering fra alle fire.

– Dere har virkelig imponert gjennom denne talentiaden. Det er få som har levert forskjellige numre til hver audition, men det gjorde «The Fours», sier Kevin Lunde om innsatsen.

– I år var vår siste sjanse, og vi trøkket til med det vi hadde sier Brian Johnson, eller Kristoffer Skjæveland, som vokalisten egentlig heter.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...